Bestheim Crémant d'Alsace Brut

Bestheim Crémant d’Alsace Brut

109 kr (nr. 7714) Mousserande vin Alsace, Frankrike

Omtyckt crémant från Bestheim i Alsace. Ett torrt mousserande vin med pigga bubblor och frisk syra.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 50% pinot blanc, 50% pinot auxerrois
Alkoholhalt 12%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Sockerhalt 0,66 g/100ml
Syra 4 g/l
Producent Bestheim

Innehållet

Smakbeskrivning Torr, frisk och fruktig med inslag av gula och röda äpplen, citrus och bröd.
Passar till Serveras vid cirka 8°C som aperitif eller till rätter av fisk eller kyckling.
Lagringspotential Vinet är gjort för att drickas nu, men kan sparas i 3 år
Vinmakare Christoph Adam
Skörd Druvorna till produktionen av mousserande vin skördas för hand så tidigt som möjligt för att kunna ta till vara den viktiga fruktsyran som ger det slutliga vinet fräschör.
Vinifikation Druvmusten pressades varsamt och jäste på rostfria, temperaturkontrollerade ståltankar. Därefter ägde en andra jäsning på butelj ägt rum. Jästfällningen låg tillsammans med vinet i flaskan under 18 månader
Jordmån Varierande, men i generellt är jorden kalkhaltig med topplager av sandsten

Om Bestheim

Officiellt grundades Les Caves de Bennwihr år 1945. Namnet Bestheim uppkom sedan man i slutet av 90-talet gick ihop med kooperativet Westhalten i södra Alsace och den gamla familjefirman Heim. Bestheim är idag en av de tekniskt sett mest välutrustade anläggningarna i Alsace, med en helt datoriserad mottagning av druvorna, pneumatiska pressar, lagring under kvävgasatmosfär och rostfria ståltankar med temperaturkontroll. Allt för att bevara det mesta möjliga av de delikata aromerna i druvorna och vinet.
Kooperativet ligger långt fram vad gäller hållbart företagande. Hela produktlivscykeln är miljöanpassad i alla led – från administration till odling, emballage och transporter. Bestheims övergripande arbete med att minimera utsläpp och resursåtgång ger även direkta kostnadsbesparingar, som borde sporra andra att följa i samma spår. Bestheim är inte eko-certifierade men tillhör definitivt branschens grönare aktörer.

Om Alsace, Frankrike

Alsace, i gränslandet mellan Frankrike och Tyskland, förenar i sina viner det bästa av båda länderna. Enkelt uttryckt gör man ”franska viner på tyska druvor” och kombinerar aromrikedomen hos de tyska druvorna med den högre alkoholhalt och större fyllighet som är den franska traditionen. Trots sitt nordliga läge är Alsace ett varmt och torrt område. Detta tack vare att de skyddande bergen, Les Vosges, tar hand om nederbörden västerifrån.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!