Bestheim Cremant d´Alsace ICE Rosé

Bestheim Cremant d´Alsace ICE Rosé

139 kr (nr. 71297) Mousserande vin Alsace, Frankrike

Populära Bestheim i Alsace lanserar nu Bestheim Ice Rosé, en elegant roséaperatif!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% pinot noir
Alkoholhalt 12%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Champagnekork
Producent Bestheim

Innehållet

Smakbeskrivning Generös och fruktig med pigga bubblor och inslag av skogshallon, körsbär och yuzu.
Passar till Passar perfekt till mingel och plockmat.
Vinmakare Christoph Adam
Jordmån Varierande men generellt är jordmånen kalkhaltig med ett topplager av sandsten.

Om Bestheim

Officiellt grundades Les Caves de Bennwihr år 1945. Namnet Bestheim uppkom sedan man i slutet av 90-talet gick ihop med kooperativet Westhalten i södra Alsace och den gamla familjefirman Heim. Bestheim är idag en av de tekniskt sett mest välutrustade anläggningarna i Alsace, med en helt datoriserad mottagning av druvorna, pneumatiska pressar, lagring under kvävgasatmosfär och rostfria ståltankar med temperaturkontroll. Allt för att bevara det mesta möjliga av de delikata aromerna i druvorna och vinet.
Kooperativet ligger långt fram vad gäller hållbart företagande. Hela produktlivscykeln är miljöanpassad i alla led – från administration till odling, emballage och transporter. Bestheims övergripande arbete med att minimera utsläpp och resursåtgång ger även direkta kostnadsbesparingar, som borde sporra andra att följa i samma spår. Bestheim är inte eko-certifierade men tillhör definitivt branschens grönare aktörer.

Om Alsace, Frankrike

Alsace, i gränslandet mellan Frankrike och Tyskland, förenar i sina viner det bästa av båda länderna. Enkelt uttryckt gör man ”franska viner på tyska druvor” och kombinerar aromrikedomen hos de tyska druvorna med den högre alkoholhalt och större fyllighet som är den franska traditionen. Trots sitt nordliga läge är Alsace ett varmt och torrt område. Detta tack vare att de skyddande bergen, Les Vosges, tar hand om nederbörden västerifrån.