Bestheim Riesling Premium Réserve

Bestheim Riesling Premium Réserve

Produkten har utgått ur sortimentet.

99 kr (nr. 72342) Vitt vin, torrt & smakrikt Alsace, Frankrike Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

En klassisk druva från ett klassiskt vinområde.
Nu med ny design!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% riesling
Årgång 2016
Alkoholhalt 12
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Sockerhalt 0,3 g/100ml
Syra 6 g/l
Producent Bestheim

Innehållet

Smakbeskrivning Ung, druvig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, päron och lime.
Passar till Serveras vid cirka 8°C som aperitif eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.
Vinmakare Christoph Adam
Vinifikation Jäst och lagrad i rostfria ståltankar.

Om Bestheim

Officiellt grundades Les Caves de Bennwihr år 1945. Namnet Bestheim uppkom sedan man i slutet av 90-talet gick ihop med kooperativet Westhalten i södra Alsace och den gamla familjefirman Heim. Bestheim är idag en av de tekniskt sett mest välutrustade anläggningarna i Alsace, med en helt datoriserad mottagning av druvorna, pneumatiska pressar, lagring under kvävgasatmosfär och rostfria ståltankar med temperaturkontroll. Allt för att bevara det mesta möjliga av de delikata aromerna i druvorna och vinet.
Kooperativet ligger långt fram vad gäller hållbart företagande. Hela produktlivscykeln är miljöanpassad i alla led – från administration till odling, emballage och transporter. Bestheims övergripande arbete med att minimera utsläpp och resursåtgång ger även direkta kostnadsbesparingar, som borde sporra andra att följa i samma spår. Bestheim är inte eko-certifierade men tillhör definitivt branschens grönare aktörer.

Om Alsace, Frankrike

Alsace, i gränslandet mellan Frankrike och Tyskland, förenar i sina viner det bästa av båda länderna. Enkelt uttryckt gör man ”franska viner på tyska druvor” och kombinerar aromrikedomen hos de tyska druvorna med den högre alkoholhalt och större fyllighet som är den franska traditionen. Trots sitt nordliga läge är Alsace ett varmt och torrt område. Detta tack vare att de skyddande bergen, Les Vosges, tar hand om nederbörden västerifrån.