Buena Vista The Legendary Badge

Buena Vista The Legendary Badge

119 kr (nr. 70838) Rött vin, fylligt Kalifornien, USA

Mäktig nyhet från välrenommerade Buena Vista Winery i Kalifornien.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Petit Sirah
Årgång 2016
Alkoholhalt 14,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Producent Buena Vista Winery

Innehållet

Smakbeskrivning Generöst fyllig och fruktig smak med tydlig fatkaraktär och inslag av björnbär, kaffe och choklad.
Passar till Smakrika grytor eller grillade rätter av nöt- eller lammkött.
Vinmakare Brian Maloney
Vinifikation Vinet har lagrats under 9 månader i både ståltankar och franska ekfat, varav 10% av faten var av ny ek.

Om Buena Vista Winery

Buena Vista Winery grundades 1857, har ett rikt kulturarv och räknas till en av de första högkvalitativa vinproducenterna i Kalifornien. Dess förgrundsgestalt, Agaston Harászthy, var en energisk och excentrisk pionjär från Ungern som hyste stor kärlek för kaliforniskt vin. Bland annat utnämnde han sig själv till ”Greven av Buena Vista”.
Idag är Buena Vista Winery en del av Boisset Family Estates med rötter i franska Bourgogne. Företaget leds i USA av Jean-Charles Boisset som med stor passion och drivkraft inte bara utvecklar Buena Vista Winery utan även de andra vinproducenterna som ingår där.

2013 utsågs Buena Vista till ”Winery of the Year” av California Travel Association för nytänkande, framgång och hängivenhet inom resesektorn.

Om Kalifornien, USA

De kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.