Cigarra Gran Passo Touriga Nacional Cabernet Sauvignon

Cigarra Gran Passo Touriga Nacional Cabernet Sauvignon

91 kr (nr. 75998) Rött vin, fylligt Vinho Regional Lisboa, Portugal
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Ett fylligt och smakrikt vin från framgångsrika Casa Santos Lima i Lisboa norr om Lissabon. Vinodlingarna ligger i ett böljande landskap där Atlantens svalkande bris hjälper druvorna under de varma sommarmånaderna till perfekt mognad.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort50 % touriga nacional, 50 % cabernet sauvignon
Årgång2020
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,96 g/100 ml
Syra0,6 g/100 ml
Märkningar
Veganvänligt Ja
Producent Casa Santos Lima

Innehållet

SmakbeskrivningFruktig och fyllig smak med inslag av mörka bär, örter, lakrits, tobak och fat.
Passar tillSmakrika rätter av lamm- eller nötkött, gärna grytor och stekar eller smakrika vegetariska rätter. Serveras vid cirka 16-18°C.
VinmakareDiogo Sepúlveda
SkördDruvorna skördades mellan slutet på augusti och mitten på oktober.
VinifikationVinet har först jäst i temperaturkontrollerade ståltankar och därefter har det lagrats i franska och amerikanska ekfat under 8 månader.
JordmånLerjord blandat med kalksten.

Om Casa Santos Lima

Casa Santos Lima är ett familjeföretag i fjärde generationen och grundades av Joaquim Santos Lima. Vinproduktionen är också kompletterad med frukt och spannmål. José Luís Santos Lima Oliveira da Silva, barnbarns barn till grundaren och före detta bankman har sedan 1990 lett Casa Santos Lima mot nya kvalitetsmål och export, bl.a. genom att plantera om en stor del av vinstockarna och genomföra en modernisering av produktionsstrukturen. Den totala vinodlade ytan överstiger 180 hektar. Här återfinns en stor mängd av både inhemska och kända internationella druvsorter. Drygt 90% av produktionsvolymen exporteras.
Familjen har även ett passionerat förhållande till hundar och driver en internationellt prisad uppfödning av labradorer.

Om Vinho Regional Lisboa, Portugal

Vinregionen Lisboa ligger ca 45 km norr om huvudstaden Lissabon. Vingårdarna är belägna på låga sluttningar 110 – 220 meter över havsnivån. Rankorna får bästa solexponering och sjöbris från Atlanten som bara ligger 25 km därifrån.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!