Palmento Costanzo Contrada Santo Spirito

Palmento Costanzo Contrada Santo Spirito

499 kr (nr. 93574) Rött vin, fylligt Etna Rosso, Sicilien, Italien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik Exklusivt sortiment

Ett elegant rött, fylligt vin från Etna Rosso DOC. Santo Spirito är ett så kallat enskilt vingårdsläge (’contrada’ på italienska) där det sägs att de bästa vinerna på Sicilien görs. Jordmånen i Santo Spirito är svart och består av vulkanisk aska.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 90% Nerello Mascalese, 10% Nerello Cappuccio
Årgång 2017
Alkoholhalt 14%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Nyhet 27 april 2021
Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Sockerhalt 0,1 g/100ml
Märkningar Ekologiskt vin
Begränsat parti 300
Producent Palmento Costanzo Etna Vineyards

Innehållet

Smakbeskrivning Fyllig och intensiv med toner av röda bär, fat, mineraler och välbalanserade tanniner.
Skörd Manuell skörd i slutet av oktober 2017. Ett noga urval har gjorts av de bästa druvklasarna från de äldsta vinstockarna.
Vinifikation 30-100 år gamla vinstockar. Jäsning i trunkerade konformade franska ekfat. Skalmaceration upp till 20 dagar samt malolaktisk jäsning gjord. Vinet har lagrats i ovala franska ekfat (Ovum) i 24 månader och därefter 12 månader på flaskan.

Om Palmento Costanzo Etna Vineyards

Palmento Costanzo producerar premium Etna Doc-viner i Parco dell’Etna (Etna Park), ett unikt område med biologisk mångfald som 2013 ingick i UNESCOs Världsarvslista.

Vingården ligger på norra sidan av Etna mellan 650 och 780 möh i Santa Spirito distriktet. Här odlas det 10ha ekologiska vingårdar med druvor typiska för Sicilien såsom nerello mascalese, nerello cappuccio, carricante och catarratto. Vinstockarna är upp till 100 år gamla och ligger på terrasser gjorda av lavastenar.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!