Costa Cinsault Rosé

Costa Cinsault Rosé

59 kr (nr. 2202) Rosévin Chile
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Rosé från Chile!

Certified Sustainable Wine of Chile

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

DruvsortCinsault 85%, Syrah 15%
Årgång2021
Alkoholhalt12,5
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Producent Talagante International Brands

Innehållet

Passar tillPassar utmärkt till sallader, skaldjur, grillat eller som aperitif.
Vinmakare Carlos Concha
SkördMars 2020
Vinifikation Efter att druvorna har valts ut och avstammats krossades de försiktigt. Maceration med druvskalen i 24 timmar. Processen ägde rum i kärl av rostfritt stål vid temperaturer mellan 13 och 17 ° C under 20 dagar för att öka aromen och smaken.
JordmånVingården ligger på toppen av sluttningarna som denna dal har. Jordmånen är huvudsakligen sammansatt av granit med delar av kvarts.

Om Talagante International Brands

Talagante International Brands, startade som ett systerföretag till Undurraga Vineyard, för att täcka de mer moderna/innovativa detaljhandelsstilarna för viner. Det ägs av en chilensk familj och en familj från Colombia (50% vardera). Det har under många år varit ett familjeföretag.

Om Chile

På bredden har landet en medelvidd på blott 18 mil, men här har de vattenrika floderna från Anderna i öster och dimmorna och vindarna från Stilla havet i väster skapat vad många kallat en vinodlares paradis – dessutom befriat från både mjöldagg och vinlus. Här finns utrymme för en mångfald av druvor och vinstilar.

Produktionen är starkt exportinriktad och har rönt stora framgångar med sina fruktiga viner i modern stil – ofta marknadsförda utifrån druvsort. Den senaste succén är den nyupptäckta bordeauxdruvan carmenère, men även viner gjorda på druvblandningar har kommit i ropet.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!