Costa Cinsault Rosé

Costa Cinsault Rosé

99 kr (nr. 2202) Rosévin Chile Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Rosé från Chile!

Certified Sustainable Wine of Chile

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Cinsault 85%, Syrah 15%
Årgång 2021
Alkoholhalt 12,5
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Producent Talagante International Brands

Innehållet

Passar till Passar utmärkt till sallader, skaldjur, grillat eller som aperitif.
Vinmakare Carlos Concha
Skörd Mars 2020
Vinifikation Efter att druvorna har valts ut och avstammats krossades de försiktigt. Maceration med druvskalen i 24 timmar. Processen ägde rum i kärl av rostfritt stål vid temperaturer mellan 13 och 17 ° C under 20 dagar för att öka aromen och smaken.
Jordmån Vingården ligger på toppen av sluttningarna som denna dal har. Jordmånen är huvudsakligen sammansatt av granit med delar av kvarts.

Om Talagante International Brands

Talagante International Brands, startade som ett systerföretag till Undurraga Vineyard, för att täcka de mer moderna/innovativa detaljhandelsstilarna för viner. Det ägs av en chilensk familj och en familj från Colombia (50% vardera). Det har under många år varit ett familjeföretag.

Om Chile

På bredden har landet en medelvidd på blott 18 mil, men här har de vattenrika floderna från Anderna i öster och dimmorna och vindarna från Stilla havet i väster skapat vad många kallat en vinodlares paradis – dessutom befriat från både mjöldagg och vinlus. Här finns utrymme för en mångfald av druvor och vinstilar.

Produktionen är starkt exportinriktad och har rönt stora framgångar med sina fruktiga viner i modern stil – ofta marknadsförda utifrån druvsort. Den senaste succén är den nyupptäckta bordeauxdruvan carmenère, men även viner gjorda på druvblandningar har kommit i ropet.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!