De Loach California Cabernet Sauvignon Heritage Collection

De Loach California Cabernet Sauvignon Heritage Collection

119 kr (nr. BV0003) Rött vin, fylligt Kalifornien, USA

Ett välbalanserad och fruktig Cabernet Sauvignon med toner av svartvinbär och plommon.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% cabernet sauvignon
Årgång 2017
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Producent De Loach Vineyards

Innehållet

Smakbeskrivning Ett välbalanserat och fruktigt vin med toner av svartvinbär och plommon.
Passar till grillade lammkotletter eller tomatbaserade pastarätter
Vinmakare Brian Maloney
Skörd Druvorna skördades i olika delar av Kalifornien.
Vinifikation Vinet har främst lagrats i rostfria ståltankar för att behålla så mycket som möjligt av den naturliga karaktären och en liten del har lagrats i franska och amerikanska ekfat för fyllighet och komplexitet.

Om De Loach Vineyards

De Loach Vineyards tillhör de mer renommerade producenterna av pinot noir, chardonnay och zinfandel i distriktet Russian River Valley och har i över tre årtionden tagit fram de bästa kombinationerna av jordmån, vinstockar och kloner. Idag är De Loach en del av Boisset Family Estates med rötter i franska Bourgogne. Företaget leds i USA av den karismatiske Jean-Charles Boisset som med stor passion och drivkraft inte bara utvecklar De Loach utan även de andra familjeägda vinhusen i regionen. Chefsvinmakare är Brian Maloney.

Liksom i Bourgogne är ledmotivet elegans, renhet och respekt för ursprunget. Stor hänsyn tas även till hållbara arbetsmetoder i vingård och vineri vad avser miljö. Sedan 2009 är dessutom en del av De Loachs odlingar biodynamiskt certifierade enligt Demeter.

Om Kalifornien, USA

De kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!