De Loach California Zinfandel Heritage Collection

De Loach California Zinfandel Heritage Collection

129 kr (nr. BV0005/72997) Rött vin, fylligt Kalifornien, USA

Fruktigt och smakrik Zinfandel från Kalifornien!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% zinfandel
Årgång 2016
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Producent De Loach Vineyards

Innehållet

Smakbeskrivning Ett fruktigt och smakrikt vin med inslag av mörka bär, choklad, lakrits och fat.
Passar till Smakrika rätter av lamm- och nötkött.
Vinmakare Brian Maloney
Skörd Druvorna skördas i olika delar av Kalifornien.
Vinifikation Vinet har främst lagrats i temperaturkontrollerade ståltankar för att behålla så mycket av den fruktiga, naturliga karaktären i druvorna. En liten del av vinet har lagrats i ekfat för en lite mer komplex och fyllig karaktär.

Om De Loach Vineyards

De Loach Vineyards tillhör de mer renommerade producenterna av pinot noir, chardonnay och zinfandel i distriktet Russian River Valley och har i över tre årtionden tagit fram de bästa kombinationerna av jordmån, vinstockar och kloner. Idag är De Loach en del av Boisset Family Estates med rötter i franska Bourgogne. Företaget leds i USA av den karismatiske Jean-Charles Boisset som med stor passion och drivkraft inte bara utvecklar De Loach utan även de andra familjeägda vinhusen i regionen. Chefsvinmakare är Brian Maloney.

Liksom i Bourgogne är ledmotivet elegans, renhet och respekt för ursprunget. Stor hänsyn tas även till hållbara arbetsmetoder i vingård och vineri vad avser miljö. Sedan 2009 är dessutom en del av De Loachs odlingar biodynamiskt certifierade enligt Demeter.

Om Kalifornien, USA

De kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!