De Loach OFS Russian River Valley Chardonnay

De Loach OFS Russian River Valley Chardonnay

289 kr (nr. BV0002) Vitt vin, torrt & smakrikt Russian River Valley, Sonoma, Kalifornien, USA Exklusivt sortiment

Balanserat, fylligt och komplext vitt vin med toner av äpple, mandarinblommor, lemon curd, vanilj och fat.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% chardonnay
Årgång 2012
Alkoholhalt 14,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Syra 5,6 g/l
Producent De Loach Vineyards

Innehållet

Smakbeskrivning Balanserat, fylligt och komplext vitt vin med toner av äpple, mandarinblommor, lemon curd, vanilj och fat.
Vinmakare Brian Maloney
Skörd Druvorna skördades för hand under 6 veckor med start i början av september.
Vinifikation Efter skörd pressades hela klasar varsamt och jäste i i fat med naturlig jäst. Vinet har sedan mognat tillsammans med sin jästfällning 1 14 månader i franska ekfat varav 17% var ny ek.

Om De Loach Vineyards

De Loach Vineyards tillhör de mer renommerade producenterna av pinot noir, chardonnay och zinfandel i distriktet Russian River Valley och har i över tre årtionden tagit fram de bästa kombinationerna av jordmån, vinstockar och kloner. Idag är De Loach en del av Boisset Family Estates med rötter i franska Bourgogne. Företaget leds i USA av den karismatiske Jean-Charles Boisset som med stor passion och drivkraft inte bara utvecklar De Loach utan även de andra familjeägda vinhusen i regionen. Chefsvinmakare är Brian Maloney.

Liksom i Bourgogne är ledmotivet elegans, renhet och respekt för ursprunget. Stor hänsyn tas även till hållbara arbetsmetoder i vingård och vineri vad avser miljö. Sedan 2009 är dessutom en del av De Loachs odlingar biodynamiskt certifierade enligt Demeter.

Om Russian River Valley, Sonoma, Kalifornien, USA

Russian River är en 177 km lång flod som flyter i södergående riktning genom Sonoma och Medocino County i norra Kalifornien. Floden utgör även nerven i regionen med samma namn vilket utgör en sjättedel av Sonoma Countys vinodlingsarealer och fick officell status 1983. Området ligger mellan Sebastopol och Santa Rosa i söder och Forestville och Healdsburg i norr. Russian River Valley kännetecknas av ett svalare klimat ofta höljt i dimma som uppkommer på grund av närheten till Stilla Havet. De vanligast förekommande odlade druvorna är chardonnay och pinot noir.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!