De Loach OFS Russian River Valley Pinot Noir

De Loach OFS Russian River Valley Pinot Noir

319 kr (nr. 71862) Rött vin, medelfylligt Russian River Valley, Sonoma, Kalifornien, USA Exklusivt sortiment

Bästa möjliga förutsättningar för att skapa ett stort pinot noir vin finns i Russian River. Detta vin uppfyller högt ställda krav på en fullmatad och finessrik pinot från Kalifornien.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% pinot noir
Årgång 2012
Alkoholhalt 14,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Producent De Loach Vineyards

Innehållet

Smakbeskrivning Ett smakrikt vin med silkeslen textur och komplexitet med toner av granatäpple, tranbär, rosenblad, örter, mineral och fat.
Vinmakare Brian Maloney
Skörd Druvorna skördades för hand.
Vinifikation Efter skörd jäste druvorna i små ekfat med naturlig jäst. Vinet pressades sedan varsamt och lagrades i 12 månader i fransk ekfat varav 30% var ny ek innan butteljering.

Om De Loach Vineyards

De Loach Vineyards tillhör de mer renommerade producenterna av pinot noir, chardonnay och zinfandel i distriktet Russian River Valley och har i över tre årtionden tagit fram de bästa kombinationerna av jordmån, vinstockar och kloner. Idag är De Loach en del av Boisset Family Estates med rötter i franska Bourgogne. Företaget leds i USA av den karismatiske Jean-Charles Boisset som med stor passion och drivkraft inte bara utvecklar De Loach utan även de andra familjeägda vinhusen i regionen. Chefsvinmakare är Brian Maloney.

Liksom i Bourgogne är ledmotivet elegans, renhet och respekt för ursprunget. Stor hänsyn tas även till hållbara arbetsmetoder i vingård och vineri vad avser miljö. Sedan 2009 är dessutom en del av De Loachs odlingar biodynamiskt certifierade enligt Demeter.

Om Russian River Valley, Sonoma, Kalifornien, USA

Russian River är en 177 km lång flod som flyter i södergående riktning genom Sonoma och Medocino County i norra Kalifornien. Floden utgör även nerven i regionen med samma namn vilket utgör en sjättedel av Sonoma Countys vinodlingsarealer och fick officell status 1983. Området ligger mellan Sebastopol och Santa Rosa i söder och Forestville och Healdsburg i norr. Russian River Valley kännetecknas av ett svalare klimat ofta höljt i dimma som uppkommer på grund av närheten till Stilla Havet. De vanligast förekommande odlade druvorna är chardonnay och pinot noir.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!