De Loach Van der Camp Vineyard Pinot Noir

De Loach Van der Camp Vineyard Pinot Noir

373,75 kr (nr. DL0002) Rött vin, fylligt Sonoma, USA

.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Pinot Noir
Årgång 2016
Alkoholhalt 15
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Begränsat parti Total produktion: 248 kolli
Producent De Loach Vineyards

Innehållet

Passar till Serveras vid 16-18°C till rätter av ljust kött.
Lagringspotential Kan lagras 5-7 år.
Skörd Handskördade druvor
Vinifikation Druvorna jäste i små öppna kar. Efter den malolaktiska jäsningen lagrades vinet under 15 månader i franska barriquer varav 35% var nya fat.
Jordmån lerig kalkhaltig jord

Om De Loach Vineyards

De Loach Vineyards tillhör de mer renommerade producenterna av pinot noir, chardonnay och zinfandel i distriktet Russian River Valley och har i över tre årtionden tagit fram de bästa kombinationerna av jordmån, vinstockar och kloner. Idag är De Loach en del av Boisset Family Estates med rötter i franska Bourgogne. Företaget leds i USA av den karismatiske Jean-Charles Boisset som med stor passion och drivkraft inte bara utvecklar De Loach utan även de andra familjeägda vinhusen i regionen. Chefsvinmakare är Brian Maloney.

Liksom i Bourgogne är ledmotivet elegans, renhet och respekt för ursprunget. Stor hänsyn tas även till hållbara arbetsmetoder i vingård och vineri vad avser miljö. Sedan 2009 är dessutom en del av De Loachs odlingar biodynamiskt certifierade enligt Demeter.

Om Sonoma, USA

Sonoma ligger norr om San Fransisco i Kalifornien. Med sitt böljande landskap och vackra kuststräckor är det svårt att inte falla för den välordnade småstadscharm som vilar över Sonoma. Till skillnad från den mer kända granndalen Napa som fokuserar hårt på sin Cabernet Sauvignon, så hittar du en mängd olika druvsorter i Sonoma. Chardonnay och Sauvignon Blanc samsas med Syrah, Zinfandel, Pinot Noir och många fler. Faktum är att det finns mer odlingar av Pinot Noir här än någon annan stans i Kalifornien.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!