Ecoviva Terre Siciliane

Ecoviva Terre Siciliane

99 kr (nr. 79888) Rött vin, fylligt Terre Siciliane, Sicilien, Italien

Premiär för ECOVIVA, vårt lagringsbara röda vin från Sicilien!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% syrah
Årgång 2016
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Märkningar Ekologiskt vin
KRAV-märkt
Producent Cantina Cooperativa Moncaro

Innehållet

Smakbeskrivning Ett smakrikt och fylligt vin med inslag av mörka körsbär, björnbär, lakrits, plommon, choklad och fat med en lång eftersmak.
Passar till Rätter av nöt- eller lammkött eller mustiga vegetariska rätter.
Skörd Utvalda, handplockade druvor.
Vinifikation Vinet har lagrats under 6 månader i franska ekfat.
KRAV-märkt produkt

Om Cantina Cooperativa Moncaro

Cantina Cooperativa Moncaro är ett kooperativ som grundades på 1960-talet och ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt och sedan 30 år har man arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Långtgående samarbete med andra ekologiska producenter pågår också.

Om Terre Siciliane, Sicilien, Italien

”Terre Siciliane” är en geografisk ursprungsbeteckning som omfattar vinodlingar över större delen av Sicilien. Här tillverkas röda och vita viner i en mängd olika stilar, så även rosé och mousserande vin. Mycket fokus ligger på de inhemska druvsorterna cataratto, grillo och inzolia för vita viner samt nero d’avola och nerello mascalese för röda viner. Men även de internationella sorterna som cabernet sauvignon och chardonnay har fått starkt fotfäste här.

Övrigt

Sicilien, denna frodiga italienska ö med fantastisk mat- och dryckeskultur, ger ovanligt smakrika druvor tack vare dess perfekta klimat och öns vulkaniska jordmån. Detta resulterar i viner med sällsynt smakkoncentration och fin balans i syra och struktur.