Geheimrat J Riesling Trocken 2019

Geheimrat J Riesling Trocken 2019

249 kr (nr. 93394) Vitt vin, torrt & smakrikt Rheingau, Tyskland Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Geheimrat J – en återkommande favorit att möta våren med!

Torr, mycket ung och frisk smak med mineralkaraktär, inslag av krispigt grönt päron, gula plommon, peppar och citrus.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% riesling
Årgång 2019
Alkoholhalt 12,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Sockerhalt 0,6 g/100 ml
Syra 7,8 g/100 ml
Begränsat parti 3600 flaskor
Producent Weingüter Wegeler

Innehållet

Smakbeskrivning Torr, mycket ung och frisk smak med mineralkaraktär, inslag av krispigt grönt päron, gula plommon, peppar och citrus.
Passar till Rätter av fisk och skaldjur, kyckling med citrus och örter samt passar perfekt till sparris och vårens alla primörer.
Lagringspotential 10-15 år under gynnsamma förhållanden.
Skörd Manuell
Vinifikation Jäsningen sker mycket långsamt under kontrollerad temperatur på rostfria ståltankar.
Jordmån Består av porös jord med grus, sand och skiffer.

Om Weingüter Wegeler

Familjen Wegeler har varit verksam i Rheingau (Oestrich-Winkel) sedan 1882. Från första början satsade man på högsta kvalitet och köpte upp några av de bästa lägena i Rheingau och Mosel. Bland annat äger Wegeler en del av den mest berömda tyska vingården, Bernkasteler Doctor. Wegeler odlar i princip bara riesling och stor möda läggs ned på att bevara druvans unika karaktär.

Om Rheingau, Tyskland

I Rheingau är förutsättningarna för att odla riesling utmärkta med långa varma somrar och lite nederbörd. Bergen Taunus i norr skyddar mot kalla vindar och Rhen samlar upp solens värme och gör att nätterna inte blir för kalla.

Övrigt

Geheimrat J etiketteras, till skillnad från de flesta vinerna i Rheingau, utan lägesbeteckning. Bakgrunden till detta är att man upptäckte att den absolut bästa kvaliteten inte alltid fanns i samma vingårdar. Därför bestämde man sig för att börja göra blandningar av de bästa vinerna från olika vingårdslägen. Exakt hur proportionerna ser ut varierar från år till år. Merparten är klassificerade lägen, ”Erste Gewächse”, vilket är Rheingaus motsvarighet till ”Grand Cru”. Bland de bästa lägena är Rüdesheimer Rottland, Rüdesheimer Berg och Geisenheimer Rothenberg. Kvaliteten är Spätlese vilket innebär att druvorna har plockats något senare än huvudskörden. I Rheingau är förutsättningarna för att odla riesling utmärkta med långa varma somrar och lite nederbörd. Bergen Taunus i norr skyddar mot kalla vindar och Rhen samlar upp solens värme och gör att nätterna inte blir för kalla. Wegeler förfogar över 48 hektar i Rheingau.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!