Bestheim Gewürztraminer Vendanges Tardives

Bestheim Gewürztraminer Vendanges Tardives

299 kr (nr. 75968) Sött vin Alsace, Frankrike

Beteckningen Vendanges Tardives indikerar att vinet är sött. Druvorna fick hänga extra länge på stockarna för att de skulle uppnå en högre sockerhalt.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% gewürztraminer
Årgång 2013
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Syntetkork
Sockerhalt 10,28 g/100ml
Syra 4,7 g/l
Producent Bestheim

Innehållet

Smakbeskrivning Välbalanserat söt, frisk med inslag av mogen frukt och angenäm bittersöt apelsin i avslutningen. Elegant eftersmak.
Passar till Serveras gärna vid cirka 8°C till ostar, gåslever eller till måttligt söta fruktdesserter.
Lagringspotential Vinet kan lagras 10 år.
Vinmakare Christoph Adam
Skörd Manuell. Beteckningen Vendanges Tardives indikerar att vinet är sött. Druvorna fick hänga extra länge på stockarna för att de skulle uppnå en högre sockerhalt. En del av druvorna var även angripna av så kallad ädelröta (botrytis cinerea).
Vinifikation Vinet har jäst under låg temperatur på rostfria ståltankar och fick sedan vila på flaska i 18 månader före säljstart.
Jordmån Kalkaltig med topplager av sandsten.

Om Bestheim

Officiellt grundades Les Caves de Bennwihr år 1945. Namnet Bestheim uppkom sedan man i slutet av 90-talet gick ihop med kooperativet Westhalten i södra Alsace och den gamla familjefirman Heim. Bestheim är idag en av de tekniskt sett mest välutrustade anläggningarna i Alsace, med en helt datoriserad mottagning av druvorna, pneumatiska pressar, lagring under kvävgasatmosfär och rostfria ståltankar med temperaturkontroll. Allt för att bevara det mesta möjliga av de delikata aromerna i druvorna och vinet.
Kooperativet ligger långt fram vad gäller hållbart företagande. Hela produktlivscykeln är miljöanpassad i alla led – från administration till odling, emballage och transporter. Bestheims övergripande arbete med att minimera utsläpp och resursåtgång ger även direkta kostnadsbesparingar, som borde sporra andra att följa i samma spår. Bestheim är inte eko-certifierade men tillhör definitivt branschens grönare aktörer.

Om Alsace, Frankrike

Alsace, i gränslandet mellan Frankrike och Tyskland, förenar i sina viner det bästa av båda länderna. Enkelt uttryckt gör man ”franska viner på tyska druvor” och kombinerar aromrikedomen hos de tyska druvorna med den högre alkoholhalt och större fyllighet som är den franska traditionen. Trots sitt nordliga läge är Alsace ett varmt och torrt område. Detta tack vare att de skyddande bergen, Les Vosges, tar hand om nederbörden västerifrån.