Grand Plateau Winemakers Reserve

Grand Plateau Winemakers Reserve

199 kr (nr. 51577) Rött vin, fylligt, fruktigt Trakien, Bulgarien

Ett fylligt och fruktigt rött vin gjort på två av vinvärldens mest ikoniska druvor – Merlot och Cabernet Sauvignon. Grand Plateau är en klassisk röd cuvée med mycket fyllig och smakrik karaktär, utmärkt till grillat, smakrika vegetariska rätter eller ostbrickan.

Merlot har en fruktig och kryddig stil som kompletteras av fylligheten och strukturen som vi hittar i druvan Cabernet Sauvignon. Tillsammans levererar druvorna ett matvänligt vin med toner av svarta vinbär, skogshallon, blåbär, färska örter, vanilj och fat.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Årgång2022
Alkoholhalt13,5%
Storlek3000 ml
Förpackning Box

Detaljer

Antal/kolli4
FörslutningTappkran
Märkningar Fair for Life
Veganvänligt Ja
Producent Vinex Slavyantsi

Innehållet

SmakbeskrivningFylligt och fruktigt med generösa inslag av svarta vinbär, skogshallon, blåbär, färska örter, vanilj och fat.
Passar tillUtmärkt till grillat, smakrika vegetariska rätter eller ett urval av franska ostar.
VinifikationHar lagrats på franska ekfat.

Om Vinex Slavyantsi

Bulgarien har en lång vinodlingstradition som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden. Vinex Slavyantsi ligger i den östra delen av Rose Valley, en region som länge har odlat och framställt vin. Här ligger vingårdarna tätt på sluttningar i den mer bergiga delen av dalen. Med sina milda vintrar och sina svala somrar är denna region väl lämpad för vinodling.
Vinex Slavyantsi är bland de större och mer välkända vinerierna i Bulgarien. Här odlas bl.a. Chardonnay, Muscat, Misket, Italian Riesling, Dimiat, Ugni Blanc, Cabernet, Merlot och Pamid.
Vinex Slavyantsi använder sig av den senaste tekniken och försöker hela tiden utveckla verksamheten, samtidigt som man vill behålla det bästa av den traditionella vinmakningen.

Om Trakien, Bulgarien

Trakien ligger i östra Bulgarien vid södra Balkanbergen, c:a 60 km väster om kuststaden Burgas vid Svarta havet. Klimatet är soligt och varmt med över 300 soldagar. Dock når temperaturen aldrig över 32 grader tack vare svalkande brisar från Svarta havet under sommaren.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!