Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Fine Réserve Limited Edition

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Fine Réserve Limited Edition

Produkten har utgått ur sortimentet.

189 kr (nr. 7789701) Mousserande vin Bourgogne, Frankrike Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Toppkvalitet på detta mousserande vin från välrenommerade producenten Louis Bouillot! Mjuk och krämig mousse, delikata små bubblor och komplexitet. Vinet har lagrats 60 månader på sin jästfällning!

Lanseras i Sverige i en begränsad upplaga där varje flaska är numrerad och levereras i lyxig presentförpackning.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Chardonnay, pinot noir, gamay, aligoté
Alkoholhalt 12%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Champagnekork
Begränsat parti 900 flaskor
Producent Louis Bouillot

Innehållet

Smakbeskrivning Nyanserad och elegant smak med toner av aprikos, persiska, honung och verbena. Mjuk och krämig mousse, delikata små bubblor och komplexitet.
Passar till Som aperitif, till krämiga ostar eller fisk- och skaldjursrätter.
Vinifikation Vinet har lagrats hela 60 månader på sin jästfällning.

Om Louis Bouillot

Alltsedan starten 1877 i Nuits-St-Georges har Louis Bouillot varit en erkänd tillverkare av mousserande kvalitetsvin i Bourgogne. Hos Louis Bouillot framställs inte bara standardviner av hög kvalitet utan även särskilt utarbetade toppviner vars druvor är plockade från några av Bourgognes bästa vingårdslägen. Idag ägs Louis Bouillot av Boisset-gruppen som också har grundat ett stort vinturistcentrum i Nuits-St-Georges med fokus på Crémant de Bourgogne.

Om Bourgogne, Frankrike

Bourgogne är enligt många ett av världens främsta områden för chardonnay och pinot noir. Stilen är det många av världens vinmakare som vill efterlikna – men få lyckas. Klimatet och jordmånen gör att vinerna visar upp en ren, frisk fruktsyra och en elegant struktur.
Vingårdarna är relativt små och ägs ofta av flera producenter, men efterfrågan är desto större. Bourgognes centrala delar är de två sammanhängande områdena Côte de Nuits och Côte de Beaune som sträcker sig knappt fem mil mellan byarna Marsannay i norr till Maranges i söder.
De två mindre områdena Côte Chalonnaise och Mâconnais bildar en brygga till det stora Beaujolais, medan Chablis ligger utslängt 13 mil åt nordväst från Beaune.
I Bourgogne görs såväl röda som torra vita viner, en liten del rosévin och det mousserande vinet crémant de bourgogne. De verkligt stora vinerna är röd och vit bourgogne, synonyma med druvorna pinot noir och chardonnay. Druvan gamay dominerar i Beaujolais, välbekant för beaujolais nouveau – årets skörd som alltid lanseras tredje torsdagen i november.