Louis Bouillot Grand Terroirs Vallée du Serein 2007

Louis Bouillot Grand Terroirs Vallée du Serein 2007

189 kr (nr. 77937) Mousserande vin Bourgogne, Frankrike

Lyxiga bubblor från Louis Bouillot!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% chardonnay
Årgång 2007
Alkoholhalt 11%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Champagnekork
Sockerhalt 6 (extra brut) g/100ml
Producent Louis Bouillot

Innehållet

Smakbeskrivning Frisk och fruktig med begynnande mognad och inslag av gula äpplen, brioche, choklad, citrus och mineral.
Passar till Rätter av fisk och skaldjur.
Vinmakare Christoph Barbe
Skörd Druvorna plockades förhand i Serein Valley i Chablis
Vinifikation Vinet har framställts genom traditionell metod. 20% av vinet har lagrats i 6 månader i ekfat och därefter har hela vinet legat på sin jästfällning i 6 år.
Jordmån Kalkrik jord

Om Louis Bouillot

Alltsedan starten 1877 i Nuits-St-Georges har Louis Bouillot varit en erkänd tillverkare av mousserande kvalitetsvin i Bourgogne. Hos Louis Bouillot framställs inte bara standardviner av hög kvalitet utan även särskilt utarbetade toppviner vars druvor är plockade från några av Bourgognes bästa vingårdslägen. Idag ägs Louis Bouillot av Boisset-gruppen som också har grundat ett stort vinturistcentrum i Nuits-St-Georges med fokus på Crémant de Bourgogne.

Om Bourgogne, Frankrike

Bourgogne är enligt många ett av världens främsta områden för chardonnay och pinot noir. Stilen är det många av världens vinmakare som vill efterlikna – men få lyckas. Klimatet och jordmånen gör att vinerna visar upp en ren, frisk fruktsyra och en elegant struktur.
Vingårdarna är relativt små och ägs ofta av flera producenter, men efterfrågan är desto större. Bourgognes centrala delar är de två sammanhängande områdena Côte de Nuits och Côte de Beaune som sträcker sig knappt fem mil mellan byarna Marsannay i norr till Maranges i söder.
De två mindre områdena Côte Chalonnaise och Mâconnais bildar en brygga till det stora Beaujolais, medan Chablis ligger utslängt 13 mil åt nordväst från Beaune.
I Bourgogne görs såväl röda som torra vita viner, en liten del rosévin och det mousserande vinet crémant de bourgogne. De verkligt stora vinerna är röd och vit bourgogne, synonyma med druvorna pinot noir och chardonnay. Druvan gamay dominerar i Beaujolais, välbekant för beaujolais nouveau – årets skörd som alltid lanseras tredje torsdagen i november.