Malat Ried Höhlgraben Grüner Veltliner

Malat Ried Höhlgraben Grüner Veltliner

179 kr (nr. 2427) Vitt vin, torrt & smakrikt Kremstal, Österrike Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Nyhet från 1 mars 2021!

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Grüner Veltliner
Årgång 2019
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Förpackning Lättare glasflaska
Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Märkningar Hållbart företagande
Producent Weingut Malat

Innehållet

Smakbeskrivning Nyanserat och fruktigt vitt vin med inslag av gula plommon, persika, mandarin, citrus, vitpeppar och örter.
Skörd Handskördade druvor med start i slutet av september 2019.
Vinifikation Spontanjäst med naturlig jäst i temperaturkontrollerade ståltankar. Därefter har vinet lagrats i stora ekfat under 4 månader med jästfällningen innan lätt filtrering och buteljering.

Om Weingut Malat

Weingut Malat i byn Furth bei Göttweig i vinregionen Kremstal med anor sedan 1700-talet ägs av familjen Malat. Idag av Michael Malat, den 10: e generationens vinmakare. Malat är känd för autentiska och Terroir-drivna viner, alltid eleganta, rena och fulla av finess.

Om Kremstal, Österrike

Kremstal är känt för de vackra vinlandskapen kring floden Donau. De högklassiga vita vinerna kännetecknas av finess, krispighet och mineraler och de vanligaste druvorna är Riesling, Grüner Veltliner, Müller-Thurgau, Chardonnay och Sauvignon Blanc. Jordmånen i distriktet varierar mycket och påverkar vilken druva som passar bäst att odla på olika små områden. Det milda inlandsklimatet med stora temperaturskillnader mellan dag och natt samt mötet mellan det varmare klimatet från söder och det svalare höglandsklimatet gör att druvorna blir mycket aromrika.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!