Malat Ried Höhlgraben Grüner Veltliner

Malat Ried Höhlgraben Grüner Veltliner

121 kr (nr. 2427) Vitt vin, torrt & smakrikt Kremstal, Österrike
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Vinet har en fruktig, nyanserad smak med inslag av gula päron, rökig mineral, persika, galiamelon, vitpeppar, örter, ananas och mandarin. Malat Ried Höhlgraben passar utmärkt till vegetariska rätter, eller till rätter av fisk eller ljust kött! Serveras gärna vid 8-10 grader.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Grüner Veltliner
Årgång2019
Alkoholhalt13%
Storlek750 ml
Förpackning Lättare glasflaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Märkningar Hållbart företagande
Producent Weingut Malat

Innehållet

SmakbeskrivningNyanserat och fruktigt vitt vin med inslag av gula plommon, persika, mandarin, citrus, vitpeppar och örter.
SkördHandskördade druvor med start i slutet av september 2019.
VinifikationSpontanjäst med naturlig jäst i temperaturkontrollerade ståltankar. Därefter har vinet lagrats i stora ekfat under 4 månader med jästfällningen innan lätt filtrering och buteljering.

Om Weingut Malat

Weingut Malat i byn Furth bei Göttweig i vinregionen Kremstal med anor sedan 1700-talet ägs av familjen Malat. Idag av Michael Malat, den 10: e generationens vinmakare. Malat är känd för autentiska och Terroir-drivna viner, alltid eleganta, rena och fulla av finess.

Om Kremstal, Österrike

Kremstal är känt för de vackra vinlandskapen kring floden Donau. De högklassiga vita vinerna kännetecknas av finess, krispighet och mineraler och de vanligaste druvorna är Riesling, Grüner Veltliner, Müller-Thurgau, Chardonnay och Sauvignon Blanc. Jordmånen i distriktet varierar mycket och påverkar vilken druva som passar bäst att odla på olika små områden. Det milda inlandsklimatet med stora temperaturskillnader mellan dag och natt samt mötet mellan det varmare klimatet från söder och det svalare höglandsklimatet gör att druvorna blir mycket aromrika.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!