Muriel Fincas de la Villa Crianza

Muriel Fincas de la Villa Crianza

89 kr (nr. 32GZM0001) Rött vin, medelfylligt Rioja, Spanien

Kryddig och fruktig Crianza från Rioja.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% tempranillo
Årgång 2016
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Producent Bodegas Muriel

Innehållet

Smakbeskrivning Kryddig och fruktigt vin med inslag av mörka bär, fat och vanilj.
Passar till Serveras vid cirka 16°C till rätter av ljust kött eller lammkött.
Vinifikation Jäst i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Lagrad 12 månader amerikanska (60%) och franska (40%) ekfat. 30% av dessa var nya. Innan vinet släppts på marknaden lagrades det i ytterligare 12 månader i flaskan.
Jordmån Kalkhaltig lera

Om Bodegas Muriel

Bodegas Muriel är en familjeägd bodega i byn Elciego som drivs av Javier Múrua. Bodegan ligger i regionen Rioja Alavesa och byggdes 1926. Namnet Muriel är en kombination av släktnamnet Murúa, Rioja och Elciego. Bodegas Muriel äger även den historiska producenten Conde de los Andes i byn Ollauri. Dess gamla källare lever kvar parallellt med de nybyggda i Elciego med lagringsutrymme för hundratusentals flaskor. Druvorna kommer både från egna vingårdar och lokala odlare, vilket är sedvanligt i Rioja.

Om Rioja, Spanien

I Rioja har det odlats vin i flera tusen år. Många vinodlare flyttade söderut när mjöldaggen slog hårt mot vingårdarna i Bordeaux, och ännu fler kom när vinlusen invaderade Bordeaux 1870. År 1900 slog vinlusen till även i Rioja, vilket ledde till att många franska vinodlare flyttade hem. Rioja är uppdelat i tre olika huvuddistrikt: Rioja-Alavesa i norr, Rioja-Alta i väster och Rioja-Baja i öster.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!