Muriel Fincas de la Villa Reserva

Muriel Fincas de la Villa Reserva

109 kr (nr. 32GZM0002) Rött vin, medelfylligt Rioja, Spanien

Smakrik Rioja Reserva!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% tempranillo
Årgång 2015
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Producent Bodegas Muriel

Innehållet

Smakbeskrivning Nyanserad, utvecklad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, dill, choklad och korinter.
Passar till Serveras vid cirka 16-18°C till smakrika rätter av lamm- eller nötkött.
Vinifikation Jäst i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Lagrad 24 månader amerikanska (50%) och franska (50%) ekfat. 30% av dessa var nya. Innan vinet släppts på marknaden lagrades det i ytterligare 12 månader i flaskan.
Jordmån Kalkhaltig lera

Om Bodegas Muriel

Bodegas Muriel är en familjeägd bodega i byn Elciego som drivs av Javier Múrua. Bodegan ligger i regionen Rioja Alavesa och byggdes 1926. Namnet Muriel är en kombination av släktnamnet Murúa, Rioja och Elciego. Bodegas Muriel äger även den historiska producenten Conde de los Andes i byn Ollauri. Dess gamla källare lever kvar parallellt med de nybyggda i Elciego med lagringsutrymme för hundratusentals flaskor. Druvorna kommer både från egna vingårdar och lokala odlare, vilket är sedvanligt i Rioja.

Om Rioja, Spanien

I Rioja har det odlats vin i flera tusen år. Många vinodlare flyttade söderut när mjöldaggen slog hårt mot vingårdarna i Bordeaux, och ännu fler kom när vinlusen invaderade Bordeaux 1870. År 1900 slog vinlusen till även i Rioja, vilket ledde till att många franska vinodlare flyttade hem. Rioja är uppdelat i tre olika huvuddistrikt: Rioja-Alavesa i norr, Rioja-Alta i väster och Rioja-Baja i öster.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!