Världspremiär för rosé-Prosecco! Äntligen en rosé-Prosecco från topproducenten Pizzolato!
Torr, fruktig, frisk och ekologisk!
Druvsort | 90% Glera, 10% Pinot Nero |
Årgång | 2020 |
Alkoholhalt | 11 % |
Storlek ml | 750 ml |
Antal/kolli | 12 |
Förslutning | Champagnekork |
Märkningar |
Ekologiskt vin |
Veganvänligt | Ja. |
Producent | La Cantina Pizzolato |
Smakbeskrivning | Frisk och bärig smak med inslag av smultron, persika, rosor, röda vinbär, mandel och blodgrapefrukt. |
Passar till | Passar som aperitif, till lättare rätter av fisk och skaldjur eller vegetariska rätter. |
I mer än fem generationer har familjen Pizzolato varit verksamma inom jordbruksnäringen – alltid med respekt för naturen. Egendomen omfattar 58 hektar och certifierades 1991 för ekologisk vinproduktion. Därtill kommer 48 hektar som brukas av kontrakterade och certifierade ekologiska odlare. La Cantina Pizzolato ligger norr om staden Treviso i Veneto. Druvsorter som odlas är främst pinot grigio, chardonnay, merlot, cabernet sauvignon, pinot nero och raboso. Både röda, vita och mousserande viner (främst Prosecco) framställs.
Den 1 augusti 2009 blev Prosecco en egen DOC vilket innebar att kontrollerna skärptes. Områdena Veneto och Friuli Venezia Giulia är tvingade att svara för den geografiska härkomsten av vinet. Här återfinns också landets mest aktade DOC för vita viner. Anledningen till att det produceras vita viner av hög kvalitet i dessa områden är det tempererade klimatet och för Friuli Venezia Giulia också de magra jordarna som gör att druvorna får kämpa extra hårt för sin mognad.