Puligny-Montrachet Le Trézin

Puligny-Montrachet Le Trézin

529 kr (nr. 32GZJCB012/73594 ) Vitt vin, torrt & smakrikt Côte de Beaune, Bourgogne, Frankrike

Ett elegant, nyanserat och smakrikt vitt vin med välintegrerad fatkaraktär och frisk syra med inslag av citrus, tropisk frukt, örter och mineral.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% chardonnay
Årgång 2017
Alkoholhalt 12,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Märkningar
Veganvänligt Ja.
Producent Jean-Claude Boisset

Innehållet

Smakbeskrivning Ett elegant, nyanserat och smakrikt vitt vin med välintegrerad fatkaraktär och frisk syra med inslag av citrus, tropisk frukt, örter och mineral.
Passar till eleganta rätter av fisk eller ljust kött.
Lagringspotential 5-8 år
Vinmakare Gregory Patriat
Skörd oktober
Vinifikation Efter skörd pressades hela klasar varsamt och fick jäsa i i fat med endast naturlig jäst. Vinet har sedan lagrats i 15 månader i franska ekfat varav 25% var ny ek. Vinet har inte klarats men genomgått en lätt filtrering innan buteljering.

Om Jean-Claude Boisset

Jean-Claude Boisset började sin framgångsrika bana i vinbranschen på 1960-talet. Han sålde viner men gjorde även eget vin från Bourgogne vilket lade grunden till det som idag är Boisset-gruppen – den tredje största vinproducenten i Frankrike. Sortimentet spänner över två världsdelar med vinhus i både Frankrike, Kanada och USA. Vinerna som bär grundarens namn, Jean-Claude Boisset, tas fram med ambitionen att presentera det absolut bästa från olika vinodlingslägen i Bourgogne. Ledmotivet är elegans, renhet och respekt för ursprunget.

Om Côte de Beaune, Bourgogne, Frankrike

Bourgognes centrala delar är de två sammanhängande områdena Côte de Nuits och Côte de Beaune som sträcker sig knappt fem mil mellan byarna Marsannay i norr till Maranges i söder. Här dominerar druvan Pinot Noir.