R Imperial Riesling Sekt Extra Trocken

R Imperial Riesling Sekt Extra Trocken

Produkten har utgått ur sortimentet.

59 kr (nr. 76091) Mousserande vin Tyskland Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

En torr, fruktig och smakrik Sekt gjord på Tysklands nationaldruva riesling!

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Riesling
Alkoholhalt 11,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Champagnekork
Producent Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg

Innehållet

Smakbeskrivning Elegant och fruktig smak med fin mousse och inslag av gröna äpplen, melon, persika och citrus.
Passar till Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk, skaldjur eller vegetariska rätter.
Skörd Startade den 12 september 2020.
Vinifikation Druvorna pressades mycket varsamt och musten kylstabiliserades. Alkoholjäsningen ägde rum i rostfria temperaturkontrollerade ståltankar och de fina bubblorna framställdes genom en andra jäsningen i tank under minst 60 dagar.

Om Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg

De två vinodlarkooperativen Ruppertsberger Winzerverein och Winzerverein Hoheburg, båda grundade på 1910-talet, slogs samman till Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg 1968. 2004 kom ytterligare en fusion till stånd med kooperativet i grannbyn Königsbach. Detta innebar en utökning av arealen från 230 till 410 hektar. Kooperativet består idag av 200 odlare som är spridda från byarna Königsbach/Mussbach/Meckenheim i söder och Deidesheim i norr. Majoriteten av produktionen är vita viner, men de röda vinner allt större populäritet. Sverige är den viktigaste exportmarknaden.

Om Tyskland

Tyskland är en stor vinproducent och vinerna produceras i huvudsakligen längs Rhen (och dess bifloder) i sydvästra delen av landet, på branta sluttningar mot syd och sydväst, skyddade mot väder och vind. Tyskland är, tillsammans med Canada, världens nordligaste vinland som producerar kvalitetsviner. Många tyska viner är; lätta, alkoholsvaga, fruktiga, blommiga, syrliga och halvtorra till halvsöta. Stora variationer finns, egentligen allt ifrån lätta och torra till mycket söta och kraftiga viner. Tyska viner är lämpade som sällskapsviner men fungerar även utmärkt till det asiatiska köket eller till skaldjur och fiskrätter.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!