Ekologisk och uppfriskande nyhet från det fagra Pfalz!
Skriv ut Produktbild Köp på SystembolagetDruvsort | 33% riesling, 42% pinot blanc, 17% chardonnay, 6% scheurebe, 2% pinot gris |
Årgång | 2020 |
Alkoholhalt | 12,5% |
Storlek | 375 ml |
Förpackning | Flaska |
Finns även som | 750 ml för 79 kr |
Antal/kolli | 12 |
Förslutning | Skruvkork |
Sockerhalt | 0,8 g/100 ml |
Syra | 0,7 g/100 ml |
Märkningar |
Ekologiskt vin Fair'n Green KRAV-märkt |
Veganvänligt | Ja |
Producent | Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg |
Smakbeskrivning | Torrt, ungdomligt och fruktigt vin med frisk men balanserad syra samt med inslag av gul stenfrukt, citrus och örter. |
Passar till | Serveras vid cirka 8°C till fisk- och skaldjursrätter. |
Lagringspotential | Vinet är gjort för att konsumeras ungt. |
Vinmakare | Christoph Schwertl |
Vinifikation | Jäst och lagrad i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. |
De två vinodlarkooperativen Ruppertsberger Winzerverein och Winzerverein Hoheburg, båda grundade på 1910-talet, slogs samman till Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg 1968. 2004 kom ytterligare en fusion till stånd med kooperativet i grannbyn Königsbach. Detta innebar en utökning av arealen från 230 till 410 hektar. Kooperativet består idag av 200 odlare som är spridda från byarna Königsbach/Mussbach/Meckenheim i söder och Deidesheim i norr. I hela Rheinland-Pfalz är Ruppertsberger det enda hållbarhetscertifierade kooperativet. Majoriteten av produktionen är vita viner, men de röda vinner allt större populäritet. Sverige är den viktigaste exportmarknaden.
Geografin präglas av de skyddande Haardtbergen i väster vilket ger ett för Tyskland varmt och soligt klimat. Pfalz har Tysklands högsta medeltemperatur vilket kombinerat med lätta och väldränerade sandjordar ger bra förutsättningar för odling av vin.