Ekologisk och uppfriskande nyhet från det fagra Pfalz!
Skriv ut Produktbild Köp på SystembolagetDruvsort | 33% riesling, 42% pinot blanc, 17% chardonnay, 6% scheurebe, 2% pinot gris |
Årgång | 2017 |
Alkoholhalt | 12,5% |
Storlek ml | 375 ml |
Finns även som | 750 ml för 79 kr |
Antal/kolli | 12 |
Förslutning | Skruvkork |
Sockerhalt | 0,8 g/100ml |
Syra | 7 g/l |
Märkningar |
Ekologiskt vin KRAV-märkt |
Veganvänligt | Ja. |
Producent | Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg |
Smakbeskrivning | Torrt, ungdomligt och fruktigt vin med frisk men balanserad syra samt med inslag av gul stenfrukt, citrus och örter. |
Passar till | Serveras vid cirka 8°C till fisk- och skaldjursrätter. |
Lagringspotential | Vinet är gjort för att konsumeras ungt. |
Vinmakare | Christoph Schwertl |
Vinifikation | Jäst och lagrad i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. |
De två vinodlarkooperativen Ruppertsberger Winzerverein och Winzerverein Hoheburg, båda grundade på 1910-talet, slogs samman till Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg 1968. 2004 kom ytterligare en fusion till stånd med kooperativet i grannbyn Königsbach. Detta innebar en utökning av arealen från 230 till 410 hektar. Kooperativet består idag av 200 odlare som är spridda från byarna Königsbach/Mussbach/Meckenheim i söder och Deidesheim i norr. Majoriteten av produktionen är vita viner, men de röda vinner allt större populäritet. Sverige är den viktigaste exportmarknaden.
Geografin präglas av de skyddande Haardtbergen i väster vilket ger ett för Tyskland varmt och soligt klimat. Pfalz har Tysklands högsta medeltemperatur vilket kombinerat med lätta och väldränerade sandjordar ger bra förutsättningar för odling av vin.