Saint-Amour Grandes Mises

Saint-Amour Grandes Mises

185 kr (nr. 95443) Rött vin, medelfylligt Saint-Amour, Beaujolais, Frankrike Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik Exklusivt sortiment, Tillfälligt sortiment

Ursprungstypisk och elegant Beaujolais från Saint-Amour som äntligen återlanseras i butikernas exklusiva tillfälliga sortiment i september 2021.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% gamay
Årgång 2019
Alkoholhalt 14%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Nyhet 28 september 2021
Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Begränsat parti 1440 flaskor
Producent Mommessin

Innehållet

Smakbeskrivning Elegant, nyanserat och fruktigt vin med silkiga tanniner och inslag av bigarråer, skogshallon, färska örter och en lång eftersmak.
Passar till Fågel eller rätter av ljust kött. Serveras vid 13-15°C.
Lagringspotential Vinet konsumeras gärna nu men kan även sparas under goda förhållanden i upp till 5 år.
Vinmakare Francois Jaubert
Skörd Handskördade druvor i 10 september 2019.
Vinifikation Hela druvklasar fick jäsa i öppna kar under 21 dagar. Därefter lagrades vinet tillsammans med jästfällningen under 11 månader innan buteljering i April 2020.
Jordmån Granitdominerad jord.

Om Mommessin

Mommessin grundades 1865 och ligger i Quincié-en-Beaujolais. Huvudfokus ligger på framställning av Beaujolais-viner i olika prislägen och kvaliteter. Idag ägs Mommessin av Boisset-gruppen, ett av Frankrikes största vinföretag.

Om Saint-Amour, Beaujolais, Frankrike

Saint-Amour är en av 10 byar i Beaujolais (som sammanlänkar södra Bourgogne med Rhônedalen) som kallas ”Cru” och får sätta ut sitt namn på etiketten. Statusen som ”cru” gavs 1946. Det är till ytan en av de minsta byarna och ligger längst norrut i distriktet. Ett vin från Saint-Amour kännetecknas av sin fruktiga stil med inslag av körsbär och kryddor. Årsproduktionen är cirka 1,6 miljoner flaskor.

Övrigt

Till skillnad från många andra Beaujolais-viner som framställs genom kolsyrejäsning har denna Saint-Amour gjorts som en traditionell Bourgogne vilket ger djupare frukt och bättre struktur.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!