Saint-Aubin Premier Cru En Remilly

Saint-Aubin Premier Cru En Remilly

Tillfälligt slut

399 kr (nr. 70253) Vitt vin, torrt & smakrikt Côte de Beaune, Bourgogne, Frankrike

Saint-Aubin Premier Cru En Remilly -äntligen åter i lager! Nu med årgång 2015.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% chardonnay
Årgång 2015
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Märkningar
Veganvänligt Ja.
Producent Jean-Claude Boisset

Innehållet

Smakbeskrivning Vinet har en bra koncentration och balans mellan frukt, fyllighet och mineralkaraktär.
Lagringspotential Vinet är färdigt att drickas nu men kan med fördel lagars i upp till 10 år under bra förhållanden.
Vinmakare Grégory Patriat
Skörd Handskördade druvor.
Vinifikation Druvorna till vinet handskördades. Man pressade sedan varsamt de hela klasarna under två och en halv timme. Man tog sedan mustens temperatur till 12 grader och la den på ekfat. Vinet hade sedan en mycket lång jäsning, i upp till 10 månader, på naturlig jäst. Efter jäsning lagrades vinet i 12 månader på ekfat varav 25 % av faten var nya och rostade på låg temperatur för att ge en elegant ekton. Innan buteljering klarade man vinet med bentonitlera och sedan filtrerade man även vinet lätt.

Om Jean-Claude Boisset

Jean-Claude Boisset började sin framgångsrika bana i vinbranschen på 1960-talet. Han sålde viner men gjorde även eget vin från Bourgogne vilket lade grunden till det som idag är Boisset-gruppen – den tredje största vinproducenten i Frankrike. Sortimentet spänner över två världsdelar med vinhus i både Frankrike, Kanada och USA. Vinerna som bär grundarens namn, Jean-Claude Boisset, tas fram med ambitionen att presentera det absolut bästa från olika vinodlingslägen i Bourgogne. Ledmotivet är elegans, renhet och respekt för ursprunget.

Om Côte de Beaune, Bourgogne, Frankrike

Bourgognes centrala delar är de två sammanhängande områdena Côte de Nuits och Côte de Beaune som sträcker sig knappt fem mil mellan byarna Marsannay i norr till Maranges i söder. Här dominerar druvan Pinot Noir.

Övrigt

Saint Aubin i Côte de Beaune har inte mindre än 65 ha av Premier Cru klassificerade vingårdar. ”En Remilly” vingården ligger på Montagne du Ban och vinerna från vingården brukar liknas vid dem från Puligny och Chassagne.