Basilica Cafaggio San Martino Chianti Classico Riserva

Basilica Cafaggio San Martino Chianti Classico Riserva

300 kr (nr. 99010) Rött vin, fylligt Chianti Classico, Italien

Basilica Cafaggio ligger i Panzano i hjärtat av Conca d’Oro, den gyllene dalen, som anses ha de bästa förutsättningarna för vinodling i hela Chianti.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 85% sangiovese, 10% cabernet sauvignon, 5% cabernet franc
Årgång 2011
Alkoholhalt 14%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Producent Basilica Cafaggio

Innehållet

Smakbeskrivning Något utvecklad, komplex smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, tobak, jordgubbar, choklad, kanel, nötter och svart te.
Passar till Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.
Vinmakare Moreno Nardin
Skörd Manuell
Vinifikation Jäst i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Lagrad 18 månader i 1-3 år gamla franska 225-litersbarriquer.

Om Basilica Cafaggio

Den tusenåriga egendomen Basilica Cafaggio ligger i Panzano i hjärtat av Conca d’Oro, den gyllene dalen. Denna dal anses ha de bästa förutsättningarna för vinodling i hela Chianti. Ett intensivt arbete i vingården, med låga skördeuttag samt ytterst noggrann vinifieringsprocess, gör att Basilica Cafaggio idag rankas bland de absolut bästa Chianti Classico-producenterna.

Om Chianti Classico, Italien

För att ett vin ska erhålla klassificeringen Chianti Classico måste den lågproduktiva sangiovese ingå med 80–100%. Chianti Classico är oftast lagrade på stora eller små ekfat med en förväntad livslängd på 10 år eller mer. Vingårdarna ligger på en höjd av 250-500 m ö h i ett böljande och mycket kulligt landskap. Chianti Classico fick sitt DOCG 1984.

Övrigt

”San Martino” är ett vingårdsläge i Conda d’Oro (Panzano in Chianti) beläget 365 meter över havet och med vinrankor som vetter mot sydöst.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!