The Hidden Sea Rosé

The Hidden Sea Rosé

219 kr (nr. 6051) Rosévin South Australia, Australien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Ett friskt och fruktigt vin från South Australia med inslag av smultron, jordgubbar, granatäpple, persika och blodapelsin!

”One Wine. One Mission. To remove plastic from our oceans.” – För varje såld box av The Hidden Sea Rosé går 20kr till ”RESEA Project” som arbetar med att samla in plast från världens hav och återvinner den.

RESEA Project startades i Danmark med ett mål: att göra skillnad på riktigt (auditeras av DNV) genom att hjälpa företag att vara med och minska plast i haven. De jobbar också aktivt med kampanjer där syftet är att utbilda för att minska användning av plast. Läs mer om projektet här:  www.reseaproject.com.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Chardonnay, Pinot Gris, Sauvignon Blanc och Grenache
Årgång 2021
Alkoholhalt 12%
Storlek ml 3000 ml

Detaljer

Nyhet 1 juni 2021
Antal/kolli 4
Förslutning Tappkran
Märkningar Vegan
Veganvänligt Ja.
Producent LCW Corp (Limestone Coast Wines Pty Ltd)

Innehållet

Smakbeskrivning Fruktigt, ungdomligt och friskt vin med inslag av smultron, jordgubbar, granatäpple, persika och blodapelsin.
Passar till rätter av fisk, skaldjur, somriga sallader eller som aperitif.
Vinmakare Stephen Tierney
Skörd Februari 2020
Vinifikation De olika druvsorterna kallpressas var för sig för att sedan jäsa separat i låga temperaturer för att bevara fräschören och de druvtypiska inslagen. Efter jäsning stabiliseras och klaras de olika komponenterna och blandas sedan till denna cuvée.
Jordmån Druvorna kommer från utvalda vingårdar med en mängd olika jordtyper som sträcker sig från sandfria åsar på kalksten till tyngre lerbaserade jordar på platta landskap över kalksten.

Om LCW Corp (Limestone Coast Wines Pty Ltd)

Limestone Coast Wines (LCW) är ett familjeägt och drivet företag och hanterar några av Limestone Coast och Australiens finaste cool climate-viner.

Om South Australia, Australien

Geografiskt sätt är South Australia lokaliserat centralt i de södra delarna av Australien. Det utgör det viktigaste området för vinproduktion i hela Australien och står för såväl kvalitet som kvantitet. Beteckningen South Australia innefattar några av Australiens bästa vinodlingsområden, bland annat välkända distrikt som Barossa, Adelaide, Coonawarra och Limestone Coast. Närmare kusten återfinns så gott som alla kvalitetsproducenter eftersom de får svalkande vindar från söder.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!