Om Giertz Vinimport

Giertz Vinimport är idag den marknadsledande vinimportören på den svenska marknaden.

Kort historik

Giertz Vinimport grundades redan 1982 av Martin och Sara Giertz. Fram till avregleringen av importmonopolet 1995 verkade firman som agenter till dåvarande Vin & Sprit. Redan från början låg fokus på prisvärda kvalitetsviner. I början av 2000-talet övertog Björn Wittmark och Emil Sallnäs både ägar- och ledarskap och har sedan dess lotsat företaget till en marknadsledande position. Ett flertal producenter har varit med oss ända sedan 1980-1990-talet, vilket är ett arv vi är oerhört stolta över att förvalta.

Producenter och samarbetspartner

Vårt sortiment spänner över många vinstilar och ursprung. Bland våra producenter hittar du både moderna nyskapare och trogna traditionalister. Vi strävar efter att leverera högsta möjliga kvalitet i alla led. Det gäller såväl innehållet i flaskan som förpackning och transporter. En garant för högklassiga produkter är vårt nära samarbete med producenter, vinmakare, företag inom buteljering och förpackning och logistikföretag. Våra kunder är Systembolaget, restauranger och ledande grossister.

Miljöhänsyn

Sedan mer än tio år tillbaka har Giertz Vinimport varit den marknadsledande leverantören av ekologiska och Fairtrade certifierade viner i Sverige. Många av våra producenter har ambitiösa miljöförbättrande projekt och vi själva kompenserar för de koldioxidutsläpp som genereras när våra viner transporteras till Sverige. Via Fairtrade avsätter vi betydande premier som ger förbättrade levnadsvillkor för odlare och anställda i utsatta vinodlarländer. Vi bidrar även direkt till olika hållbarhets- och sociala projekt i Bulgarien och Argentina, där t.ex. investeringar görs för att minska deras egna koldioxidutsläpp och vattenförbrukning.

 

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!