Ekologisk cava reserva brut nature! Torr, fruktig, nyanserad smak med inslag av röda äpplen, kex, nougat, apelsin och örter. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.
Skriv ut Produktbild Köp på SystembolagetDruvsort | 100% pinot noir |
Årgång | Non vintage |
Alkoholhalt | 12% |
Storlek | 750 ml |
Förpackning | Flaska |
Antal/kolli | 6 |
Förslutning | Champagnekork |
Sockerhalt | 0,2 g/100 ml |
Syra | 0,6 g/100 ml |
Märkningar |
Ekologiskt vin |
Veganvänligt | Ja |
Producent | U Mes U Fan Tres |
Smakbeskrivning | Torr, fruktig, nyanserad smak med inslag av röda äpplen, kex, nougat, örter och apelsin. |
Passar till | Serveras vid 8-10°C som aperitif, till tapas eller rätter av fågel, fisk, skaldjur eller vegetariskt. |
Lagringspotential | Vinet är gjort för att avnjutas nu men kan under goda förhållanden lagras i 3-5 år till. |
Vinmakare | Josep Piñol |
Skörd | Manuell |
Vinifikation | Vinet har legat minst 36 månader med jästfällningen i flaska före degorgering. |
U Mes U Fan Tres – eller 1+1=3 som dom också är kända som – grundades 1985 i Font-Rubí, Alt Penedès i Barcelona. Producenten gör både vitt och rött vin, rosévin samt Cava. Hela deras produktion är ekologiskt certifierad.
Cava är ett spanskt mousserande vitt eller rosévin tillverkat i någon av regionerna Katalonien, Aragonien, Navarra, La Rioja, Baskien, Valencia, Extremadura, eller Castilla-León. Över 90% av all Cava framställs i Katalonien och Cava är det katalanska ordet för källargrotta. Den tillverkas med samma metod som champagne, det vill säga den andra jäsningen sker i flaskan och precis som i Champagne tillsätts en viss mängd druvjuice innan buteljering med varierande sötma. Cava är ofta torr och de varmväxta, lokala druvorna ger en bredare, mera rostad smak än vad champagne brukar ha. Druvsorter som används är på den blå sidan Monastrell och Pinot Noir, och på den gröna Xarel-lo, Parellada, Macabeo och Chardonnay.