Cigarra Gran Passo Touriga Nacional Cabernet Sauvignon

Cigarra Gran Passo Touriga Nacional Cabernet Sauvignon

95 kr + pant (nr. 72302) Rött vin, fylligt, fruktigt Vinho Regional Lisboa, Portugal
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Ett fylligt och smakrikt vin från framgångsrika producenten Casa Santos Lima i Lisboa norr om Lissabon. Vinodlingarna ligger i ett böljande landskap där Atlantens svalkande bris i kombination med de många varma och soliga sommarmånaderna leder till perfekt mognad.

Cigarra Gran Passo kommer nu i en ny klimatsmart förpackning, PET, och innehåller noga utvalda druvor bestående utav Touriga Nacional och Cabernet Sauvignon. Ett fruktigt och fylligt vin med fatkaraktär och inslag av mörka körsbär, viol, plommon, björnbär och choklad.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort50 % touriga nacional, 50 % cabernet sauvignon
Årgång2021
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning PET-flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Märkningar
Veganvänligt Ja
Producent Casa Santos Lima

Innehållet

SmakbeskrivningFruktig och fyllig smak med inslag av mörka bär, örter, lakrits, tobak och fat.
Passar tillSmakrika rätter av lamm- eller nötkött, gärna grytor och stekar eller smakrika vegetariska rätter. Serveras vid cirka 16-18°C.
VinmakareDiogo Sepúlveda
SkördDruvorna skördades mellan slutet av augusti och mitten av oktober.
VinifikationVinet har först jäst i temperaturkontrollerade ståltankar och därefter har det lagrats i franska och amerikanska ekfat under 8 månader.
JordmånLerjord blandat med kalksten.

Om Casa Santos Lima

Casa Santos Lima är ett familjeföretag i fjärde generationen och grundades av Joaquim Santos Lima. Vinproduktionen är också kompletterad med frukt och spannmål. José Luís Santos Lima Oliveira da Silva, barnbarns barn till grundaren och före detta bankman har sedan 1990 lett Casa Santos Lima mot nya kvalitetsmål och export, bl.a. genom att plantera om en stor del av vinstockarna och genomföra en modernisering av produktionsstrukturen. Den totala vinodlade ytan överstiger 180 hektar. Här återfinns en stor mängd av både inhemska och kända internationella druvsorter. Drygt 90% av produktionsvolymen exporteras.
Familjen har även ett passionerat förhållande till hundar och driver en internationellt prisad uppfödning av labradorer.

Om Vinho Regional Lisboa, Portugal

Vinregionen Lisboa ligger ca 45 km norr om huvudstaden Lissabon. Vingårdarna är belägna på låga sluttningar 110 – 220 meter över havsnivån. Rankorna får bästa solexponering och sjöbris från Atlanten som bara ligger 25 km därifrån.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!