Ecologica Familias Reserve Shiraz Malbec bag-in-box

Ecologica Familias Reserve Shiraz Malbec bag-in-box

239 kr (nr. 6512) Rött vin, medelfylligt Famatina Valley, Argentina
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Ekologiskt och FAIRTRADE certifierat rött vin på 3-liters box från Argentina.

Det här röda vinet är gjort på 60% shiraz och 40% malbec vilket ger vinet en kryddig och bärig smak. Med toner av fat, björnbär, vanilj, jordgubbar, choklad och lakrits passar det utmärkt till kötträtter av nöt eller fläsk, vegetariska rätter eller till kraftigare ostar.

Vingårdarna till Ecologica Malbec Shiraz ligger på 1000 – 13000 meter höjd och där druvorna är skördade för hand på morgonen för att undvika att druvorna blir för varma.

Finns i de allra flesta av Systembolagets butiker.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort60% shiraz, 40% malbec
Årgång2023
Alkoholhalt13%
Storlek3000 ml
Förpackning Box
Finns även som 750 ml

Detaljer

Antal/kolli4
FörslutningTappkran
Sockerhalt0,4 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Fairtrade
Producent La Riojana

Innehållet

SmakbeskrivningBärig och kryddig smak med inslag av mörka bär, viol och vanilj.
Passar tillPassar utmärkt till kött, vegetariska rätter och kraftigare ostar.
VinmakareRudolfo Griguol
SkördUtvalda, handplockade druvor. Skörden skedde endast på morgonen för att undvika att druvorna blir för varma. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar mellan 1000 och 1300 meters höjd.
VinifikationEfter skörden har druvorna pressats försiktigt och druvmusten sedan jästs i tankar av rostfritt stål. En del av vinet är jäst med ek.
JordmånSandiga, kalkrika jordar
Fairtrade-märkt produkt

Om La Riojana

La Riojana är ett kooperativ bildat år 1940 bestående av 500 medlemmar. La Riojana är en av de största producenterna av vin i Argentina och har specialiserat sig på ekologisk vinodling. De producerar över 2 miljoner liter ekologiskt vin per år. Klimatet är ypperligt för odling av ekologiska druvor.

Om Famatina Valley, Argentina

Famatina Valley, en av Argentinas bäst bevarade hemligheter, är i sig ett naturlig vinodlingsparadis med sandig lerjord, alluvial jord, vingårdar på hög höjd (som sträcker sig från 900 till 1400 meter över havet) som gynnas av en kombination av strålande solsken, varma dagar, kalla nätter och mycket låg nederbörd som sällan överstiger 180 mm per år. Den nord-sydlig riktning i dalen, flankerad av Famatina bergen i väster och Sierra de Velazco i öster, ger vingårdarna utmärkta odlingsförhållanden. De torra, soliga förhållanden gör naturligt friska druvor och är idealiska för ekologisk odling.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!