Ecologica Torrontés Chardonnay

Ecologica Torrontés Chardonnay

209 kr (nr. 6231) Vitt vin, lätt & friskt Famatina Valley, Argentina Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Ett friskt och blommigt ekologiskt vin som passar lika bra som fördrink som till måttligt kryddstarka rätter med ljust kött, fisk och grönsaker.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 60% torrontés och 40% chardonnay
Årgång 2021
Alkoholhalt 12,5%
Storlek ml 3000 ml
Finns även som 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 4
Förslutning Tappkran
Märkningar Ekologiskt vin
Fairtrade
KRAV-märkt
Producent La Riojana

Innehållet

Smakbeskrivning Torr och blommig, druvig smak med inslag av fläder, päron och citrus.
Passar till Skaldjur-, fisk- och asiatiska rätter. Passar även utmärkt som sällskapsvin.
Vinmakare Rudolfo Griguol
Skörd Utvalda, handplockade druvor. Plockningen skedde endast på morgonen för att undvika att druvorna blir för varma. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Famatina Valley på mellan 1020 och 1310 meters höjd. Odling och produktion är certifierade av KRAV´s samarbetspartner ARGENCERT.
Jordmån Sandiga, kalkrika jordar.
KRAV-märkt produktFairtrade-märkt produkt

Om La Riojana

La Riojana är ett kooperativ bildat år 1940 bestående av 500 medlemmar. La Riojana är en av de största producenterna av vin i Argentina och har specialiserat sig på ekologisk vinodling. De producerar över 2 miljoner liter ekologiskt vin per år. Klimatet är ypperligt för odling av ekologiska druvor.

Om Famatina Valley, Argentina

Famatina Valley, en av Argentinas bäst bevarade hemligheter, är i sig ett naturlig vinodlingsparadis med sandig lerjord, alluvial jord, vingårdar på hög höjd (som sträcker sig från 900 till 1400 meter över havet) som gynnas av en kombination av strålande solsken, varma dagar, kalla nätter och mycket låg nederbörd som sällan överstiger 180 mm per år. Den nord-sydlig riktning i dalen, flankerad av Famatina bergen i väster och Sierra de Velazco i öster, ger vingårdarna utmärkta odlingsförhållanden. De torra, soliga förhållanden gör naturligt friska druvor och är idealiska för ekologisk odling.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!