Nyhet
Gabriel Meffre Gigondas Sainte Catherine, 2021

Gabriel Meffre Gigondas Sainte Catherine, 2021

299 kr (nr. 71402) Rött vin, kryddigt och fylligt Rhônedalen, Gigondas, Frankrike

Från Maison Gabriel Meffre, med säte i södra Rhônedalen i Frankrike, lanserar vi nu Gigondas Sainte Catherine 2021 i Systembolagets beställningssortiment!

Ett elegant, fylligt och kryddigt rött vin med en djup färg som bjuder på toner av kanderade plommon och en hint av vitpeppar. Vinet går utmärkt att lagra mellan 5-10 år.

Granne med Chateauneuf-du-Pape som länge klassats som världens bästa viner, ligger Gigondas. Ett område som börjar ta för sig och uppmärksammas mer och mer, och med all rätt, då de levererar extremt hög kvalitativa viner och fortfarande är något outforskade än grannen Chateauneuf-du-Pape.

Maison Gabriel Meffres historia började 1936, när Gabriel och hans fru, både väldigt passionerade för vin, skapade sin ”Négociant-Winemaker”-verksamhet i Gigondas. Efter nästan 80 år har familjeföretaget utvecklats och är idag ett av de större husen i södra Rhônedalen, erkänd för kvaliteten på sina viner.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Årgång2021
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Nyhet 14 mars 2024
Antal/kolli6
FörslutningNaturkork

Innehållet

SmakbeskrivningFylligt och kryddigt rött vin med en djup färg som bjuder på toner av kanderade plommon och en hint av vitpeppar.
Passar tillKött, fågel och smakrika vegetariska rätter.
Lagringspotential5-10 år
SkördSkördades för hand och har sedan lagrats i 12 månader innan buteljering.

Om Rhônedalen, Gigondas, Frankrike

Rhônedalen har en lång historia som producent av fylliga och mustiga viner och står för den näst största produktionen i Frankrike. Området delas in i norra och södra Rhône på grund av den stora skillnaden i klimat, jordmån och druvsorter mellan delarna.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!