In the MOOD for Shiraz Cinsault

In the MOOD for Shiraz Cinsault

207 kr (nr. 59723) Rött vin, kryddigt och fylligt Sydafrika

In the MOOD for Chenin Blanc är succévinet från Sydafrika. Nu är uppföljaren för alla rödvinsälskare här – In the MOOD for Shiraz Cinsault! Ett mångsidigt och fylligt rött vin som passar lika bra till vardagsmaten som till helgens mer avancerade rätter. Ett vin när du är In the MOOD for Shiraz Cinsault helt enkelt!

Vinet kommer från soliga Sydafrika och är en blend som domineras av Shiraz. Det blir allt mer trendigt att odla rödvinsdruvor i Sydafrika där man historiskt sett mest fokuserat på vitvinsdruvor som Chenin Blanc. Shiraz trivs i det varma klimatet och tenderar att ge både fylliga och smakrika viner, vilket In the MOOD for Shiraz Cinsault är ett utmärkt exempel på!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort55% Shiraz, 30% Cinsault, 10% Pinotage, 5% Tannat.
Årgång2023
Alkoholhalt14%
Storlek3000 ml
Förpackning Box

Detaljer

Antal/kolli4
FörslutningTappkran
Märkningar WIETA
Veganvänligt Ja
Producent Perdeberg Wines

Innehållet

SmakbeskrivningEtt fylligt och silkeslent vin med toner av björnbär, skogshallon, kryddor och vanilj.
Passar tillPassar lika bra till helgens ostbricka som till tisdagens köttbullar men också bara som det är.
WIETA

Om Perdeberg Wines

Perdeberg grundades 1941 och ligger vid foten av det magnifika berget Paardeberg Mountain, namngivet efter Cape Mountain-zebrorna som en gång strövade runt denna vackra bergssida. När holländarna
kom till Kapet förväxlade de Cape Mountain-zebrorna med vildhästar och gav berget namnet Paardeberg vilket kan översättas till Hästberget. Zebran har alltid varit och är fortfarande en symbol för Perdeberg. Vineriet har en egen zebra vid namn Merlot på vingården som även figurerar på Perdebergvinernas etiketter.

Om Sydafrika

Under de senaste 20 åren har Sydafrikas vinmakare börjat resa och de internationella influenserna är många. Man har därmed börjat förändra landets vinodling, inte bara utifrån ett kvalitativt perspektiv, utan också gällande vinstilar och regioner. Experimentlustan är stor och under de senaste åren har man sakta börjat skönja en mognad i landet. Nu produceras här viner med stort självförtroende och den Sydafrikanska vinproduktionen ses som oerhört spännande.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!