Julià & Navinès Cava Organic Rosé

Julià & Navinès Cava Organic Rosé

99 kr (nr. 56008) Rosévin, cava Spanien
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Svenskarnas bästsäljande cava finns även som härligt läskande rosébubbel med toner av hallon, kex och solmogen citrusfrukt.

Julia & Navinès Cava Organic Rosé är en extra dry Cava som tillverkat enligt den traditionella metoden, så som champagne, vilket menas att den andra jäsningen sker i flaskan.

”Fräsch bärbomb laddad med hallon, smultron, jordgubbar, rökig mineral och en längtan efter långa kvällar på terrassen. Flörtig och välgjord cava” – Fredrik Schelin, Aftonbladet 2022.

Passar utmärkt som aperitif, till matiga sallader, fisk och vitt kött eller till en bärig dessert. Men går också att avnjuta i sin enkelhet som den är. Med eller utan mat, året om.

Finns att beställa på Systembolaget.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

DruvsortMacabeu, Pinot Noir, Grenache, Chardonnay
Alkoholhalt11,5
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningChampagnekork
Märkningar Ekologiskt vin
Veganvänligt Ja
Producent U Mes U Fan Tres

Innehållet

SmakbeskrivningFrisk och fruktig med ett härligt mousse, toner av röda bär, blodapelsin, jordgubb, hallon och kex. Servera vid 8-10°C.
Passar tillPassar utmärkt som aperitif, till fisk och vitt kött, matigare sallader eller till en bärig dessert.
VinifikationGjort på traditionell metod med en andra jäsning på flaskan. Vinet har legat på sin jästfällning i minst 12 månader.

Om U Mes U Fan Tres

U Mes U Fan Tres – eller 1+1=3 som dom också är kända som – grundades 1985 i Font-Rubí, Alt Penedès i Barcelona. Producenten gör både vitt och rött vin, rosévin samt Cava. Hela deras produktion är ekologiskt certifierad.

Om Spanien

Spanien är världens tredje största vinland efter Italien och Frankrike. Man har satsat stora investeringar i både nya och gamla vingårdar och Spaniens traditionellt låga skördeuttag beror på det extremt torra klimatet – kalla vintrar och mycket varma torra somrar.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!