Julià & Navinès Cava Organic Rosé

Art.nr 56008
  • Eko
Rosévin
Spanien, D.O. Cava
Fast sortiment
99 kr

Produktinformation

  • Alkoholhalt 11,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Champagnekork
  • Druvor Macabeu, Pinot Noir, Grenache, Chardonnay
  • Producent U Mes U Fan Tres
  • Ursprung Spanien, D.O. Cava

Utmärkelser

Om vinet

Svenskarnas bästsäljande cava finns även som härligt läskande rosébubbel med toner av hallon, kex och solmogen citrusfrukt.

Julia & Navinès Cava Organic Rosé är en extra dry Cava som tillverkat enligt den traditionella metoden, så som champagne, vilket menas att den andra jäsningen sker i flaskan.

Passar utmärkt som aperitif, till matiga sallader, fisk och vitt kött eller till en bärig dessert. Men går också att avnjuta i sin enkelhet som den är. Med eller utan mat, året om.

Smakbeskrivning

Frisk och fruktig med ett härligt mousse, toner av röda bär, blodapelsin, jordgubb, hallon och kex. Servera vid 8-10°C.

  • Vinifikation

    Gjort på traditionell metod med en andra jäsning på flaskan. Vinet har legat på sin jästfällning i minst 12 månader.

Producent

U Mes U Fan Tres – eller 1+1=3 som dom också är kända som – grundades 1985 i Font-Rubí i vinregionen DO Penedès i nordöstra Spanien. U mes U producerar många olika vinstilar, från kraftigt rött vin till eleganta och festliga Cava. Hela deras produktion är ekologiskt certifierad och även certifierade Sustainable Wineries for climate protection.

UrsprungCava är ett spanskt mousserande vitt eller rosévin tillverkat i någon av regionerna Katalonien, Aragonien, Navarra, La Rioja, Baskien, Valencia, Extremadura, eller Castilla-León. Över 90% av all Cava framställs i Katalonien och Cava är det katalanska ordet för källargrotta. Den tillverkas med samma metod som champagne, det vill säga den andra jäsningen sker i flaskan och precis som i Champagne tillsätts en viss mängd druvjuice innan buteljering med varierande sötma. Cava är ofta torr och de varmväxta, lokala druvorna ger en bredare, mera rostad smak än vad champagne brukar ha. Druvsorter som används är på den blå sidan Monastrell och Pinot Noir, och på den gröna Xarel-lo, Parellada, Macabeo och Chardonnay.