LAB Reserva

LAB Reserva

239 kr (nr. 74312) Rött vin, medelfylligt Vinho Regional Lisboa, Portugal
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

LAB Reserva är ett kraftfullt och ekfatslagrat rött vin!

Den erkända vinfamiljen Santos Lima är inte bara välrenommerade vinmakare, utan även uppskattade och internationellt prisade uppfödare av just labrador-hundar. Deras starka kärlek till labradoren gestaltas här i ett kraftfullt och ekfatslagrat rött vin! LAB Reserva är ett fylligt och fruktigt rött vin med inslag av fat, plommon, vanilj och mörk choklad.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort40% touriga nacional, 40% cabernet sauvignon, 20% syrah
Årgång2023
Alkoholhalt14%
Storlek3000 ml
Förpackning Box

Detaljer

Antal/kolli4
FörslutningTappkran
Sockerhalt0,8 g/100 ml
Syra0,6 g/100 ml
Märkningar
Veganvänligt Ja
Producent Casa Santos Lima

Innehållet

SmakbeskrivningMycket fruktigt vin med inslag av mörka bär, kryddor, fat, tobak, peppar och choklad.
Passar tillrätter av lamm-, gris-, eller nötkött. Serveras med fördel mellan 16-18 grader.
LagringspotentialVinet är gjort för att konsumeras nu.
VinifikationVinet har jäst på rostfria temperaturkontrollerade ståltankar. Därefter skedde lagring under 8 månader på nya och gamla franska barriquer (250 liter).

Om Casa Santos Lima

Casa Santos Lima är ett familjeföretag i fjärde generationen och grundades av Joaquim Santos Lima. Vinproduktionen är också kompletterad med frukt och spannmål. José Luís Santos Lima Oliveira da Silva, barnbarns barn till grundaren och före detta bankman har sedan 1990 lett Casa Santos Lima mot nya kvalitetsmål och export, bl.a. genom att plantera om en stor del av vinstockarna och genomföra en modernisering av produktionsstrukturen. Den totala vinodlade ytan överstiger 180 hektar. Här återfinns en stor mängd av både inhemska och kända internationella druvsorter. Drygt 90% av produktionsvolymen exporteras.
Familjen har även ett passionerat förhållande till hundar och driver en internationellt prisad uppfödning av labradorer.

Om Vinho Regional Lisboa, Portugal

Vinregionen Lisboa ligger ca 45 km norr om huvudstaden Lissabon. Vingårdarna är belägna på låga sluttningar 110 – 220 meter över havsnivån. Rankorna får bästa solexponering och sjöbris från Atlanten som bara ligger 25 km därifrån.

Övrigt

LAB Reserva är en smakrik hyllning till människans bästa vän! Den erkända vinfamiljen Santos Lima är nämligen inte bara välrenommerade vinmakare, utan även uppskattade och internationellt prisade uppfödare av just labrador-hundar. Deras starka kärlek till labradoren gestaltas här i ett kraftfullt och ekfatslagrat rött vin!

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!