Le Pallet AOP Muscadet Sèvre et Maine

Le Pallet AOP Muscadet Sèvre et Maine

169 kr (nr. 91209) Vitt vin Loire, Frankrike Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik Exklusivt sortiment

Exklusiv lansering september 2020. Ett nyanserat, smakrikt och ursprungstypiskt vin med inslag av mineralitet.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Melon de Bourgogne
Årgång 2017
Alkoholhalt 12
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Nyhet 15 september 2020
Antal/kolli 6
Förslutning Syntetkork
Märkningar Ekologiskt vin
Begränsat parti 2400
Producent Bedouet Vigneron

Innehållet

Smakbeskrivning Nyanserat, smakrikt och ursprungstypiskt med toner av honungsmelon, örter, lime och inslag av mineralitet.
Passar till Serveras vid cirka 10-12°C som aperitif eller till lättare rätter av fisk & skaldjur, gärna ostron. Passar även till sallader eller vällagrade hårdostar.
Vinmakare Michel Bedouet
Skörd 15 september 2017. Skörden utförs för hand vid optimal mognad.
Vinifikation På vingården arbetar man med ekologiskt jordbruk, vinstockarna odlas därför utan ogräsdödare eller syntetiska kemikalier. Den pneumatiska pressningen görs långsamt och jäsningen är naturlig. Vinet har legat 24 månader på sin jästfällning.

Om Bedouet Vigneron

Henri Bedouet, född 1899, tog det första steget på Bedouet Vignerons framgångsresa med sin fru Agathe. Hans son Henri, född 1931, anslöt sig till resan 1957. Michel Bedouet, född 1960, gick med på resan 1985, köpte vinodlingarna 1990 och arbetar där än idag med sin familj. Efter Sénèques magnifika citat – ”Det är inte för att saker är svåra som vi inte vågar, det är för att vi inte vågar som de är svåra” – började han omvandla vingården till ekologiskt jordbruk 2010. 2013 skördade han sina första organiska druvor.

Om Loire, Frankrike

Med sina drygt 100 mil är Loire Frankrikes längsta flod och dessutom den flod som har flest vindistrikt, eller appellationer, utmed sina stränder. Här finns en stor variation av vintyper, de flesta med hög fruktsyra, alltifrån krispigaste torrt till sötaste sött på den vita sidan samt mousserande som hör till Frankrikes främsta. På vita sidan är Loire främst känt för sina viner på druvorna chenin blanc och sauvignon blanc.