Nyhet
Pizzolato Moscato Frizzante Organic

Pizzolato Moscato Frizzante Organic

42 kr + pant (nr. 2951) Vitt vin, pärlande Veneto, Italien
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Pizzolato Moscato Frizzante Organic är ett friskt och fruktigt pärlande vitt vin från Italienska Veneto med finstämda toner av päron, persika, fläder, honungsmelon och lime.

Den eleganta och praktiska burken har lågt klimatavtryck och är lätt att ta med sig till stranden, picknicken eller på resan. Vinet går utmärkt att avnjuta bara som den är men passar även till fisk och skaldjur, kycklingrätter och sallader.

Vinet har tilldelats silvermedalj i den internationella vintävlingen Gilbert & Gaillard 2024.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Moscato
Årgång2022
Alkoholhalt11%
Storlek200 ml
Förpackning Burk

Detaljer

Nyhet 1 mars 2024
Antal/kolli24
FörslutningBurkkapsyl
Märkningar Ekologisk
Veganvänligt Ja
Producent La Cantina Pizzolato

Innehållet

SmakbeskrivningFriskt, fruktigt och pärlande med toner av päron, fläder, persika och citrus.
Passar tillUtmärkt som sällskapsdryck, till rätter av fisk och skaldjur eller till kyckling.

Om La Cantina Pizzolato

I mer än fem generationer har familjen Pizzolato varit verksamma inom jordbruksnäringen – alltid med respekt för naturen. Egendomen omfattar 58 hektar och certifierades 1991 för ekologisk vinproduktion. Därtill kommer 48 hektar som brukas av kontrakterade och certifierade ekologiska odlare. La Cantina Pizzolato är även Equalitas Winery-certifierade, ett tecken på gediget arbete för en hållbar vinproduktion. Egendomen ligger norr om staden Treviso i Veneto. Druvsorter som odlas är främst pinot grigio, glera, chardonnay, merlot, cabernet sauvignon, pinot nero och raboso. Både röda, vita och mousserande viner (främst Prosecco) framställs.

Om Veneto, Italien

Det vackra Veneto i nordöstra Italien är känt för sina smakrika Amarone-, Ripasso- och Appassimentoviner. Viner som svenska folket har tagit till sina hjärtan. Det är beläget mellan Alperna och Adriatiska havet och står för den överlägset största produktionen av Italiens vinregioner. De mest kända områdena är Valpolicella, Bardolino och Soave, alla belägna på sluttningarna runt södra Gardasjön. De vanligaste blå druvsorterna är corvina, rondinella och molinara, men även merlot, refosco och raboso är kända.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!