Pizzolato Vino Spumante Pinot Grigio Organic

Pizzolato Vino Spumante Pinot Grigio Organic

99 kr (nr. 72749) Veneto, Italien

Bubblande tillskott i Pizzolato-familjen! Ekologiskt från topproducenten La Cantina Pizzolato. Utmärkt som sällskapsdryck, till plockmat eller till asiatiska rätter.

 

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% pinot grigio
Alkoholhalt11,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningChampagnekork
Sockerhalt1,9 g/100 ml
Syra0,5 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent La Cantina Pizzolato

Innehållet

SmakbeskrivningFruktig smak med inslag av gråpäron, honungsmelon, citrus och nektarin.
Passar tillServeras vid 8-10°C som sällskapsdryck, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.

Om La Cantina Pizzolato

I mer än fem generationer har familjen Pizzolato varit verksamma inom jordbruksnäringen – alltid med respekt för naturen. Egendomen omfattar 58 hektar och certifierades 1991 för ekologisk vinproduktion. Därtill kommer 48 hektar som brukas av kontrakterade och certifierade ekologiska odlare. La Cantina Pizzolato är även Equalitas Winery-certifierade, ett tecken på gediget arbete för en hållbar vinproduktion. Egendomen ligger norr om staden Treviso i Veneto. Druvsorter som odlas är främst pinot grigio, glera, chardonnay, merlot, cabernet sauvignon, pinot nero och raboso. Både röda, vita och mousserande viner (främst Prosecco) framställs.

Om Veneto, Italien

Det vackra Veneto i nordöstra Italien är känt för sina smakrika Amarone-, Ripasso- och Appassimentoviner. Viner som svenska folket har tagit till sina hjärtan. Det är beläget mellan Alperna och Adriatiska havet och står för den överlägset största produktionen av Italiens vinregioner. De mest kända områdena är Valpolicella, Bardolino och Soave, alla belägna på sluttningarna runt södra Gardasjön. De vanligaste blå druvsorterna är corvina, rondinella och molinara, men även merlot, refosco och raboso är kända.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!