Prosecco Pizzolato Organic 200 ml

Prosecco Pizzolato Organic 200 ml

50 kr (nr. 7870) Prosecco DOC Prosecco, Italien
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Prosecco har vunnit svenska folkets hjärtan. Denna prosecco är ekologiskt odlad och med sin läckert druvtypiska smak passar vinet förträffligt att njuta till kryddstark mat eller bara i gott sällskap!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% glera
Alkoholhalt11%
Storlek200 ml
Förpackning Flaska
Finns även som 1500 ml, 750 ml

Detaljer

Antal/kolli24
FörslutningSkruvkork
Märkningar Ekologiskt vin
Veganvänligt Ja
Producent La Cantina Pizzolato

Innehållet

SmakbeskrivningTorr, fruktig smak med inslag av päron, vingummi, mandarin och citrus.
Passar tillServeras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till lättare sallader.
LagringspotentialKonsumeras gärna nu, men kan sparas 1-2 år.
SkördMaskinell.
VinifikationVinet har jäst på temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Bubblorna i vinet har tillkommit genom en andra jäsning i trycktank.

Om La Cantina Pizzolato

I mer än fem generationer har familjen Pizzolato varit verksamma inom jordbruksnäringen – alltid med respekt för naturen. Egendomen omfattar 58 hektar och certifierades 1991 för ekologisk vinproduktion. Därtill kommer 48 hektar som brukas av kontrakterade och certifierade ekologiska odlare. La Cantina Pizzolato är även Equalitas Winery-certifierade, ett tecken på gediget arbete för en hållbar vinproduktion. Egendomen ligger norr om staden Treviso i Veneto. Druvsorter som odlas är främst pinot grigio, glera, chardonnay, merlot, cabernet sauvignon, pinot nero och raboso. Både röda, vita och mousserande viner (främst Prosecco) framställs.

Om DOC Prosecco, Italien

Den 1 augusti 2009 blev Prosecco en egen DOC vilket innebar att kontrollerna skärptes. Områdena Veneto och Friuli Venezia Giulia är tvingade att svara för den geografiska härkomsten av vinet. Här återfinns också landets mest aktade DOC för vita viner. Anledningen till att det produceras vita viner av hög kvalitet i dessa områden är det tempererade klimatet och för Friuli Venezia Giulia också de magra jordarna som gör att druvorna får kämpa extra hårt för sin mognad.

Övrigt

Vegan friendly

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!