Quinta de Porrais 2015

Quinta de Porrais 2015

149 kr (nr. 32GZCL006/74360) Rött vin, fylligt Douro, Portugal

Nyanserat rött vin från Douro!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 40% touriga nacional, 30% tinta barroca, 30% sousão
Årgång 2015
Alkoholhalt 14%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Producent Quinta de Porrais

Innehållet

Smakbeskrivning Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, viol, choklad, björnbär, mynta, vitpeppar och blåbär.
Passar till Rätter av mörkt kött. Servera vid cirka 18°C.
Vinmakare Francisco Olazábal
Skörd Manuell
Vinifikation 9 månader på franska ekfat.

Om Quinta de Porrais

Quinta de Porrais ligger beläget i regionen Douro på ganska hög höjd, ca 600 m ö.h, och är särskilt anpassad för att producera högkvalitativa druvor. Quinta de Porrais äger 30 hektar där 60% är vita druvsorter och 40% är röda druvsorter. Vinrankorna är planterade på terraser i skifferjord och har en genomsnittlig ålder på 65 år men många av dem är över 100 år gamla.

Quinta de Porrais ägdes till ursprungligen av den legendariska affärskvinnan Dona Antónia Adelaide Ferreira som var en av de ledande figurerna inom portvinsindustrin på 1800-talet.

2011 ingick den kända vinproducenten Casa Santos Lima (med säte norr om Lissabon) partnerskap med Ferreira-familjen vilket ledde till flera moderniseringar och att egendomen på denna historiska plats fick leva vidare.

Om Douro, Portugal

När floden Duero flyter över gränsen från Spanien byter den namn till Douro. I Dourodalen framställs Portugals mest berömda starkvin – portvinet. Det produceras även många stilla viner av de blå druvsorterna Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz (Tempranillo) och av de gröna druvsorterna Rabigato, Gouveio och Viosinho.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!