Quinta de Porrais 2015

Quinta de Porrais 2015

149 kr (nr. 32GZCL006/74360) Rött vin, fylligt Douro, Portugal

Nyanserat rött vin från Douro!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 40% touriga nacional, 30% tinta barroca, 30% sousão
Årgång 2015
Alkoholhalt 14%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Producent Casa Santos Lima

Innehållet

Smakbeskrivning Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, viol, choklad, björnbär, mynta, vitpeppar och blåbär.
Passar till Rätter av mörkt kött. Servera vid cirka 18°C.
Vinmakare Francisco Olazábal
Skörd Manuell
Vinifikation 9 månader på franska ekfat.

Om Casa Santos Lima

Casa Santos Lima är ett familjeföretag i fjärde generationen och grundades av Joaquim Santos Lima. Vinproduktionen är också kompletterad med frukt och spannmål. José Luís Santos Lima Oliveira da Silva, barnbarns barn till grundaren och före detta bankman har sedan 1990 lett Casa Santos Lima mot nya kvalitetsmål och export, bl.a. genom att plantera om en stor del av vinstockarna och genomföra en modernisering av produktionsstrukturen. Den totala vinodlade ytan överstiger 180 hektar. Här återfinns en stor mängd av både inhemska och kända internationella druvsorter. Drygt 90% av produktionsvolymen exporteras.
Familjen har även ett passionerat förhållande till hundar och driver en internationellt prisad uppfödning av labradorer.

Om Douro, Portugal

När floden Duero flyter över gränsen från Spanien byter den namn till Douro. I Dourodalen framställs Portugals mest berömda starkvin – portvinet. Det produceras även många stilla viner av de blå druvsorterna Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz (Tempranillo) och av de gröna druvsorterna Rabigato, Gouveio och Viosinho.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!