Ruppertsberger Hofstück Riesling

Ruppertsberger Hofstück Riesling

85 kr (nr. 5914) Vitt vin, halvtorrt & smakrikt Pfalz, Tyskland
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Denna friska halvtorra riesling matchar rätter med syrliga, salta och kryddstarka smaker som t ex gravad lax.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% riesling
Årgång2022
Alkoholhalt11%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt2,7 g/100 ml
Märkningar Fair'n Green
Veganvänligt Ja
Producent Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg

Innehållet

SmakbeskrivningHalvtorrt, friskt och fruktigt vin med tydlig rieslingkaraktär. Elegant, balanserad eftersmak med livlig syra och inslag av aprikos och citrus.
Passar tillMat med söta, syrliga och salta smaker som gravlax eller fläsklägg med rotmos. Även asiatisk influerad mat med lite hetare smaker som chili passar perfekt med den lilla sötman i vinet och fräschas samtidigt upp av den pigga syran i vinet. Passar även som apéritif.
LagringspotentialKonsumtionsfärdigt, men kan lagras 1-3 år
JordmånSandig jord med ny röd sandsten, trivsamt för Riesling-druvan.
Fair'n Green

Om Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg

De två vinodlarkooperativen Ruppertsberger Winzerverein och Winzerverein Hoheburg, båda grundade på 1910-talet, slogs samman till Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg 1968. 2004 kom ytterligare en fusion till stånd med kooperativet i grannbyn Königsbach. Detta innebar en utökning av arealen från 230 till 410 hektar. Kooperativet består idag av 200 odlare som är spridda från byarna Königsbach/Mussbach/Meckenheim i söder och Deidesheim i norr. I hela Rheinland-Pfalz är Ruppertsberger det enda hållbarhetscertifierade kooperativet. Majoriteten av produktionen är vita viner, men de röda vinner allt större populäritet. Sverige är den viktigaste exportmarknaden.

Om Pfalz, Tyskland

Geografin präglas av de skyddande Haardtbergen i väster vilket ger ett för Tyskland varmt och soligt klimat. Pfalz har Tysklands högsta medeltemperatur vilket kombinerat med lätta och väldränerade sandjordar ger bra förutsättningar för odling av vin.

Övrigt

Hofstück är ett Grosslage, det vill säga en samlingsbeteckning som innefattar vingårdarna i hela Ruppertsberg. Kvalitetsbeteckningen är Qba som står för den näst högsta kvalitetsbeteckningen i Tyskland.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!