Ruppertsberger Hofstück Riesling

Ruppertsberger Hofstück Riesling

75 kr (nr. 5914) Vitt vin, halvtorrt & smakrikt Pfalz, Tyskland Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Denna friska halvtorra riesling matchar rätter med syrliga, salta och kryddstarka smaker som t ex gravad lax.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% riesling
Årgång 2020
Alkoholhalt 11%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Sockerhalt 2,7 g/100ml
Märkningar
Veganvänligt Ja.
Producent Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg

Innehållet

Smakbeskrivning Halvtorrt, friskt och fruktigt vin med tydlig rieslingkaraktär. Elegant, balanserad eftersmak med livlig syra och inslag av aprikos och citrus.
Passar till Mat med söta, syrliga och salta smaker som gravlax eller fläsklägg med rotmos. Även asiatisk influerad mat med lite hetare smaker som chili passar perfekt med den lilla sötman i vinet och fräschas samtidigt upp av den pigga syran i vinet. Passar även som apéritif.
Lagringspotential Konsumtionsfärdigt, men kan lagras 1-3 år
Jordmån Väldränerade sandjordar

Om Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg

De två vinodlarkooperativen Ruppertsberger Winzerverein och Winzerverein Hoheburg, båda grundade på 1910-talet, slogs samman till Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg 1968. 2004 kom ytterligare en fusion till stånd med kooperativet i grannbyn Königsbach. Detta innebar en utökning av arealen från 230 till 410 hektar. Kooperativet består idag av 200 odlare som är spridda från byarna Königsbach/Mussbach/Meckenheim i söder och Deidesheim i norr. Majoriteten av produktionen är vita viner, men de röda vinner allt större populäritet. Sverige är den viktigaste exportmarknaden.

Om Pfalz, Tyskland

Geografin präglas av de skyddande Haardtbergen i väster vilket ger ett för Tyskland varmt och soligt klimat. Pfalz har Tysklands högsta medeltemperatur vilket kombinerat med lätta och väldränerade sandjordar ger bra förutsättningar för odling av vin.

Övrigt

Hofstück är ett Grosslage, det vill säga en samlingsbeteckning som innefattar vingårdarna i hela Ruppertsberg. Kvalitetsbeteckningen är Qba som står för den näst högsta kvalitetsbeteckningen i Tyskland.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!