Ruppertsberger Von Wallberg Riesling Trocken

Ruppertsberger Von Wallberg Riesling Trocken

129 kr (nr. 57428) Vitt vin, torrt & smakrikt Pfalz, Tyskland
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Von Wallberg Riesling Trocken är topproducenten Ruppertsbergers gnistrande juvel. Gerhard Brauer, skaparen av de oerhört populära Imperial-vinerna och tidigare utnämnd till årets vinmakare, beskriver Von Wallberg Riesling Trocken som förverkligandet av Ruppertsbergers kärnvärden – hållbarhet, tradition och innovation. Vinet kan också beskrivas som en tidlös, ambitiös och ursprungstypisk Riesling från Pfalz-regionen.

Wallberg är namnet på en skogsklädd topp alldeles intill Ruppertsbergers vinodlingar och det är därifrån vinet har fått sitt namn. Klimatet i sluttningarna är varmt och soligt vilket resulterar i att vinerna får en mogen och smakrik karaktär.

I vinet kan man hitta toner av citrus, krispiga gröna äpplen, solmogen persika och mineral. Med 100% Rieslingdruvor är det ett torrt och friskt vin som passar perfekt till fisk- och skaldjur eller som aperitif.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Riesling
Årgång2023
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Märkningar Fair'n Green
Veganvänligt Ja
Producent Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg

Innehållet

SmakbeskrivningTorr, frisk med toner av citrus, krispiga gröna äpplen, persika och mineral.
Passar tillFisk- och skaldjursrätter, sensommarens skördefest samt utmärkt som aperitif.
VinmakareChristoph Schwertl
JordmånSandig jord med ny röd sandsten, trivsamt för Riesling-druvan.
Fair'n Green

Om Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg

De två vinodlarkooperativen Ruppertsberger Winzerverein och Winzerverein Hoheburg, båda grundade på 1910-talet, slogs samman till Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg 1968. 2004 kom ytterligare en fusion till stånd med kooperativet i grannbyn Königsbach. Detta innebar en utökning av arealen från 230 till 410 hektar. Kooperativet består idag av 200 odlare som är spridda från byarna Königsbach/Mussbach/Meckenheim i söder och Deidesheim i norr. I hela Rheinland-Pfalz är Ruppertsberger det enda hållbarhetscertifierade kooperativet. Majoriteten av produktionen är vita viner, men de röda vinner allt större populäritet. Sverige är den viktigaste exportmarknaden.

Om Pfalz, Tyskland

Geografin präglas av de skyddande Haardtbergen i väster vilket ger ett för Tyskland varmt och soligt klimat. Pfalz har Tysklands högsta medeltemperatur vilket kombinerat med lätta och väldränerade sandjordar ger bra förutsättningar för odling av vin.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!