The Crossings Sauvignon Blanc

The Crossings Sauvignon Blanc

349 kr (nr. 6276) Vitt vin, lätt & friskt Wairau Valley, Marlborough, Nya Zeeland
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

The Crossings är certifierade enligt Carbon Zero vilket betyder att odling och framställning av vinet inte får generera mer koldioxidutsläpp än vad som kan återföras till atmosfären.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% sauvignon blanc
Årgång2023
Alkoholhalt12%
Storlek3000 ml
Förpackning Box
Finns även som 750 ml

Detaljer

Antal/kolli4
FörslutningTappkran
Märkningar Carbon Neutral
Veganvänligt Ja
Producent The Crossings

Innehållet

SmakbeskrivningUngt, torrt, mycket friskt och fruktigt druvtypiskt vin med inslag av passionsfrukt, svartvinbärsblad, krusbär och citrus.
Passar tillFisk- eller kycklingrätter, gärna tillsammans tillbehör med hög syra.
LagringspotentialVinet är gjort för att avnjutas ungt.
VinmakareTamra Kelly-Washington
VinifikationDruvorna krossades försiktigt och pressades snabbt för att minimera tiden med skalkontakt. Vinet har jäst i temperaturkontrollerade ståltankar innan tappning för att behålla den fräscha frukten som är så typisk för sauvignon blanc från Marlborough.
JordmånVarierande jordmån, allt från stenig jord till grå lera och kalksten.

Om The Crossings

Vinerna från The Crossings odlas och tillverkas i Awatere och Wairau Valley, Marlborough, Nya Zeeland. The Crossings vingårdar är fullt certifierad genom Nya Zeelands program för hållbar vinodling. Detta initiativ från vinindustrin i Nya Zeeland bildades 1995 för att uppnå och upprätthålla aktiviteter såsom vattenanvändning, energianvändning, avfallshantering och biologisk mångfald.

The Crossings ingår Yealands Wine Group som 2014 erhöll utmärkelsen ”New Zealand Wine Producer of the Year” vid den prestigefyllda tävlingen ”International Wine and Spirits Competition (IWSC)”.

Om Wairau Valley, Marlborough, Nya Zeeland

I många avseenden är Wairau Valley hem för den moderna Nya Zeeland vinindustri och är det största vindistriktet i fråga om produktion och vinodlingsareal. Wairau Valley är den nordligaste av de tre vinodlingsregionerna i Marlborough. De varma, långa dagarna och de svala nätterna här leder till långsam mognad av druvorna och ger en intensiv frukt och naturligt hög syra i vinerna.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!