Frisk och aromatisk vitvinsbox från Nya Zeeland. En utmärkt matmatchning till fisk- och kycklingrätter, gärna tillsammans med tillbehör med hög syra!
The Crossings är certifierade enligt Carbon Zero vilket betyder att odling och framställning av vinet inte får generera mer koldioxidutsläpp än vad som kan återföras till atmosfären.
Skriv ut Produktbild Köp på SystembolagetDruvsort | 100% sauvignon blanc |
Årgång | 2023 |
Alkoholhalt | 12% |
Storlek | 3000 ml |
Förpackning | Box |
Finns även som | 750 ml |
Antal/kolli | 4 |
Förslutning | Tappkran |
Märkningar |
Carbon Neutral |
Veganvänligt | Ja |
Producent | Yealands |
Smakbeskrivning | Ungt, torrt, mycket friskt och fruktigt druvtypiskt vin med inslag av passionsfrukt, svartvinbärsblad, krusbär och citrus. |
Passar till | Fisk- eller kycklingrätter, gärna tillsammans tillbehör med hög syra. |
Lagringspotential | Vinet är gjort för att avnjutas ungt. |
Vinmakare | Tamra Kelly-Washington |
Vinifikation | Druvorna krossades försiktigt och pressades snabbt för att minimera tiden med skalkontakt. Vinet har jäst i temperaturkontrollerade ståltankar innan tappning för att behålla den fräscha frukten som är så typisk för sauvignon blanc från Marlborough. |
Jordmån | Varierande jordmån, allt från stenig jord till grå lera och kalksten. |
Vinerna från The Crossings odlas och tillverkas i Awatere och Wairau Valley, Marlborough, Nya Zeeland. The Crossings vingårdar är fullt certifierad genom Nya Zeelands program för hållbar vinodling. Detta initiativ från vinindustrin i Nya Zeeland bildades 1995 för att uppnå och upprätthålla aktiviteter såsom vattenanvändning, energianvändning, avfallshantering och biologisk mångfald.
The Crossings ingår Yealands Wine Group som 2014 erhöll utmärkelsen ”New Zealand Wine Producer of the Year” vid den prestigefyllda tävlingen ”International Wine and Spirits Competition (IWSC)”.
I många avseenden är Wairau Valley hem för den moderna Nya Zeeland vinindustri och är det största vindistriktet i fråga om produktion och vinodlingsareal. Wairau Valley är den nordligaste av de tre vinodlingsregionerna i Marlborough. De varma, långa dagarna och de svala nätterna här leder till långsam mognad av druvorna och ger en intensiv frukt och naturligt hög syra i vinerna.