The Crossings Sauvignon Blanc PET

The Crossings Sauvignon Blanc PET

89 kr + pant (nr. 6276) Vitt vin, lätt & friskt Wairau Valley, Marlborough, Nya Zeeland Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Torr, fruktig och smakrik Sauvignon Blanc från Nya Zeeland! The Crossings är certifierade enligt Carbon Zero vilket betyder att odling och framställning av vinet inte får generera mer koldioxidutsläpp än som kan återföras till atmosfären.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% sauvignon blanc
Årgång 2020
Alkoholhalt 12%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Förpackning PET-flaska
Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Märkningar Carbon Neutral
Veganvänligt Ja.
Producent The Crossings

Innehållet

Smakbeskrivning Ungt, torrt, mycket friskt och fruktigt druvtypiskt vin med inslag av passionsfrukt, svartvinbärsblad, krusbär och citrus.
Passar till Fisk- eller kycklingrätter, gärna tillsammans tillbehör som har hög syra.
Lagringspotential Vinet är gjort för att avnjutas ungt.
Vinmakare Tamra Kelly-Washington
Vinifikation Druvorna krossades försiktigt och pressades snabbt för att minimera tiden med skalkontakt. Vinet har jäst i temperaturkontrollerade ståltankar innan buteljering för att behålla den fräscha frukten som är så typisk för sauvignon blanc från Marlborough.
Jordmån Varierande jordmån, allt från stenig jord till grå lera och kalksten.

Om The Crossings

Vinerna från The Crossings odlas och tillverkas i Awatere och Wairau Valley, Marlborough, Nya Zeeland. The Crossings vingårdar är fullt certifierad genom Nya Zeelands program för hållbar vinodling. Detta initiativ från vinindustrin i Nya Zeeland bildades 1995 för att uppnå och upprätthålla aktiviteter såsom vattenanvändning, energianvändning, avfallshantering och biologisk mångfald.

The Crossings ingår Yealands Wine Group som 2014 erhöll utmärkelsen ”New Zealand Wine Producer of the Year” vid den prestigefyllda tävlingen ”International Wine and Spirits Competition (IWSC)”.

Om Wairau Valley, Marlborough, Nya Zeeland

I många avseenden är Wairau Valley hem för den moderna Nya Zeeland vinindustri och är det största vindistriktet i fråga om produktion och vinodlingsareal. Wairau Valley är den nordligaste av de tre vinodlingsregionerna i Marlborough. De varma, långa dagarna och de svala nätterna här leder till långsam mognad av druvorna och ger en intensiv frukt och naturligt hög syra i vinerna.

Övrigt

Vinets miljövänliga förpackning kvalificerar sig även att bära märkningen Sustainable Winegrowing – hållbar vinodling Nya Zeeland, vilket är ett program som främjar alla åtgärder inom hela produktionsledet (från odling till färdig produkt) som skyddar miljö och natur.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!